Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

hjælp jeg ska skifte skole

hej

jeg er en dreng på 15 år

jeg ska snart skifte skole for første gang

hvad ska jeg forvente?

har aldrig prøvet det før

hvad gør jeg hvis det går dårligt?

og ka jeg gøre noget for at det går godt?

er virkelig nervøs

btw skifter i slut 8.klasse

Dreng, 15 år
Svar fra andre

Børn

Hej dreng på 15 år 🙂
Jeg har kun prøvet at skifte skole en gang før, og det var, da jeg skulle starte på efterskole sidste sommer. Det er selvfølgelig ikke heeeelt det samme, men jeg har stadig nogle få tips, jeg gerne vil give dig.

Jeg tænker da nok, det bliver en spændende oplevelse for dig, og jeg er sikker på, du nok skal få nogle dejlige venner.

Men jeg synes helt klart, du skal prøve at snakke med nogle fra din nye klasse. Prøv at starte nogle samtaler og måske find nogle fælles interesser, I kan snakke om.

Måske finder du en enkelt person, du synes virker meget sød, som du kan snakke med. Måske en gruppe.

Men når man starter på en ny skole, er der ofte valgt nogle folk, der skal være der for en i starten. Så jeg er sikker på, at du generelt vil begynde at snakke med den eller de person(er). Så det afhænger ikke kun af dig.

Jeg tror ikke, det kommer til at gå dårligt, ellers kan du måske snakke med din klasselærer om det. Men det kommer sikkert til at gå mega godt.

Held og lykke! <3

Venlig Hilsen Solbær#

  • Solbær#, Pige, 17 år

Hej!
Jeg har selv skiftet skole to gange, og mit bedste tip er at være så åben som overhovedet muligt:) Det kan være, at der allerede er nogle etablerede vennegrupper, så prøv dig frem for at se, hvor du er mest velkommen. Bare vær sød mod alle, indtil du klikker med nogle, så skal det nok gå godt!
Held og lykke, hilsen mig<3

  • Mig, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

læs mere om skoleskift

Tænker du på at skifte skole eller skal du snart skifte skole? Der kan være mange grunde til, hvorfor du vil skifte skole. Nogen børn skifter f.eks. skole, hvis de bliver mobbet eller ikke føler, at de passer ind i klassen. For andre handler det mere om undervisningen, og de har enten brug for mere hjælp eller flere udfordringer.

Det er en stor beslutning at skifte skole, og det er vigtigt, at du får talt med nogen om det. Måske er du usikker på, om et skoleskift er noget for dig? Måske har du brug for hjælp til at tage beslutningen? Det kan også være, du ikke helt ved, hvordan et skoleskift fungerer.

Hvis du snart skal skifte skole, kan det være du tænker over, hvordan du får sagt ordentligt farvel til dine gamle klassekammerater. Eller hvordan du får venner i den nye klasse.

Få svar på spørgsmålene om skoleskift og få en masse råd om, hvordan du får det sagt til dine forældre eller lærere. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner i en ny klasse eller læse breve fra andre børn, der går med samme overvejelser.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat