Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Gymnasiet efter sommerferien

Hej, efter sommerferien skal jeg starte på gymnasiet,

men problemet er bare at jeg er mega dårlig til at snakke med nye mennesker.

Jeg er dårlig til selv at tage initiativ og starte en samtale.

Jeg er virkelig bekymret for at jeg ikke får nogle venner,

for jeg kender ingen der kommer til at gå på samme gymnasium som mig.

Er der nogen der har nogle råd?

Eller kan fortælle hvordan det er første dag?

Pige, 15 år
Svar fra andre

Børn

Du er sikkert ikke den eneste! Det er helt okay at lige skulle se folk an og blive tætte før man åbner op, det er et overlevelsesinstinkt! Synes du skal intruduksere dig til folk som det første når du kommer, du kan evt. starte med en der ser lidt genert ud, og så spørge om hun vil med hen og tale med resten, så er det ikke ligeså skræmmende. Og første dag bliver nok bare “slem” for du ved ikke hvor du har nogen folk, men aftal at følges med en de næste dage, så i kommer sammen, og holder sammen det første stykke tid.

  • Ndndn, Pige, 14 år

jeg skal selv til at starte på gymnasium efter sommerferien. Jeg har selv været super nervøs over det med at skulle starte og tænkte hele tiden “det kan være jeg ikke får ligeså gode venner som på min tidligere eller “det kan være jeg slet ikke få nogen fordi jeg er så akavet og genert OSV”. Jeg kan love dig at der helt klart er nogen introuger hvor man lærer hinanden at kende. Du skal vide der er ikke alle der et udadvendt socialt geni. der ville også være en del der er på bølgelængde med dig.
Håber det gav mening og held og lykke

  • en person, Dreng, 17 år

Hej
Jeg har gået på gym i et år, så jeg skal starte i 2.g efter sommerferien.
Hvis du ikke føler at du er så god til smalltalk, kan du måske prøve at tage et spil kort med, og spørge om der er noge, som vil spille. Eller selv starte med at lægge en kabale, og så kan det være at nogen kommer hen til dig, helt automatisk

Håber at det kan hjælpe
Husk at ALLE er nærvøse første dag 🙂

  • Pigen der elsker at spille kort, Pige, 17 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

læs mere om skoleskift

Tænker du på at skifte skole eller skal du snart skifte skole? Der kan være mange grunde til, hvorfor du vil skifte skole. Nogen børn skifter f.eks. skole, hvis de bliver mobbet eller ikke føler, at de passer ind i klassen. For andre handler det mere om undervisningen, og de har enten brug for mere hjælp eller flere udfordringer.

Det er en stor beslutning at skifte skole, og det er vigtigt, at du får talt med nogen om det. Måske er du usikker på, om et skoleskift er noget for dig? Måske har du brug for hjælp til at tage beslutningen? Det kan også være, du ikke helt ved, hvordan et skoleskift fungerer.

Hvis du snart skal skifte skole, kan det være du tænker over, hvordan du får sagt ordentligt farvel til dine gamle klassekammerater. Eller hvordan du får venner i den nye klasse.

Få svar på spørgsmålene om skoleskift og få en masse råd om, hvordan du får det sagt til dine forældre eller lærere. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner i en ny klasse eller læse breve fra andre børn, der går med samme overvejelser.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat