Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Ny skole

Hej jeg er en pige på 15 år,

og efter sommerferien skal jeg på stuk 10.klasse.

Jeg er mega nervøs, fordi dem på stuk er meget kloge,

og jeg er bange for at de er bedre end mig

og ikke vil være sammen med mig.

Jeg er ikke den mest sociale person og jeg er lidt akavet,

så jeg er meget bange for at være alene,

fordi de fleste allerede kender hinanden.

Jeg får meget ondt i maven.

Også fordi når jeg er færdig i 10.klasse så skal jeg på deres gym,

men hvad hvis jeg ikke kommer in på den,

for det var meningen at jeg skulle 3 årlig stx,

men nu skal jeg 10. + 2 årlig stx.

Hvad skal jeg gøre og er der nogle tips til

hvordan jeg kan snakke bedre.

PS: Jeg kan virkelig ikke være social 🙁

Pige, 15 år
Svar fra andre

Børn

Synes du skal tale med dine forældre om det.

  • Anonym

Hej du,
Det er altid svært at starte nye steder. Sådan tror jeg alle har det, uanset om de er “gode” eller “dårlige” til at være sociale.
Jeg tror det er vigtigt at du ikke dømmer dig selv på forhånd, og i stedet prøver at være så åben som muligt. Jeg forstår godt at du synes det er svært og lidt angstprovokerende at de ande i forvejen kender hinanden, men det er nok noget, der går over efter et stykke tid!

Mit bedste tip til dig er at være åben, smilende og bare tag det stille og roligt. Du behøver ikke være en social sommerfugl, der er dygtig til alt. Du skal bare være dig selv!
Og HUSK at det er svært at starte et nyt sted, så det kan være der går lidt tid, før du føler dig tilpas. Og det er helt normalt.

Held og lykke <33

  • Anonym, Pige, 18 år

Jeg har også lige skiftet skole og savner den gamle men det hele. Er godt tro mig hvis nogen gør sig noget så tro mig du er aldrig alene der er altid nogen der går igennem det samme husk på det og så håber jeg at du kommer til at elske din nye skole med vendlig hilsen M❤️🙏

  • M husk på min besked❤️, Pige

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

læs mere om skoleskift

Tænker du på at skifte skole eller skal du snart skifte skole? Der kan være mange grunde til, hvorfor du vil skifte skole. Nogen børn skifter f.eks. skole, hvis de bliver mobbet eller ikke føler, at de passer ind i klassen. For andre handler det mere om undervisningen, og de har enten brug for mere hjælp eller flere udfordringer.

Det er en stor beslutning at skifte skole, og det er vigtigt, at du får talt med nogen om det. Måske er du usikker på, om et skoleskift er noget for dig? Måske har du brug for hjælp til at tage beslutningen? Det kan også være, du ikke helt ved, hvordan et skoleskift fungerer.

Hvis du snart skal skifte skole, kan det være du tænker over, hvordan du får sagt ordentligt farvel til dine gamle klassekammerater. Eller hvordan du får venner i den nye klasse.

Få svar på spørgsmålene om skoleskift og få en masse råd om, hvordan du får det sagt til dine forældre eller lærere. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner i en ny klasse eller læse breve fra andre børn, der går med samme overvejelser.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat