Brev

FORTRUDT AT FLYTTE SKOLE!

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej tror ikke det hjælper at rykke til en hel ny skole, synes du skal blive noget tid endnu! Du kender dem bare ikke så godt endnu, men snart lærer du dem mere at kende og kommer helt ind i gruppen. Vær åben over for det! Jeg havde ikke rigtig nogen veninder på min nye skole (fordi jeg er københavner og nu bor i Jylland). Ingen puger gad rigtig være tætte venner med mig, så jeg fik drengevenner i stedet. De er lidt svarer at blive venner med, men når man er så er det rigtige venner og der er ikke drama osv. ved godt det virker uoverskueligt men bare prøv at blev tætte venner med alle, hvis det går helt galt kan du jo skifte skole, men tror kun det bliver positivt. Husk på at om under to år er der efterskole/gym/andet og så falder man alligevel fra folkeskole venner, og måske er du heldig at fx gå på gym med en fra din gamle klasse.

  • Qndndn, Pige, 14 år

Hej.
Jeg har også prøvet at flytte skole, fordi jeg ikke havde det så godt.
I starten gik det hele så fint, og jeg glædede mig til at komme i skole, hver dag.
Men så efter noget tid, når jeg ikke var så nu mere, begyndte folk ligesom at vende tilbage til sine gamle venner.
Efter lidt mere tid, begyndte jeg at lære dem bedre at kende, og jeg fandt min plads ind.
Nu har jeg gået der nogle år, og jeg har ikke fået en bff, men jeg har flere gode venner, og det er også rigtigt rart.

Jeg kender også en anden der flyttede skole, og så flyttede tilbage, så hvis du meget gerne vil tilbage, kan det måske godt være en mulighed.

Håber du kan bruge det til noget

Kh

  • Mig og Cal, Pige, 12 år

Hej.

Er en pige i 7 klasse, som skiftede skole for cirka et halvt år siden.
I starten var det fint, men nu savner jeg virkelig in gamle skole.
Det er derfor at jeg skifter skole igen efter denne “coronapause”
Syntes du skal gå på den skole som du har det mest behageligt på.
Først var jeg bange for at det ville være pinligt at komme tilbage, men jeg fortale til min gamle klasse i deres gruppechat på snap at jeg overvejede at flytte tilbage, og de var alle meget glade for det, så nu er jeg 100% klar på at komme tilbage. Håber jeg hjalp.

Kh, en pige på 13.

  • anonym, Pige, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

læs mere om skoleskift

Tænker du på at skifte skole eller skal du snart skifte skole? Der kan være mange grunde til, hvorfor du vil skifte skole. Nogen børn skifter f.eks. skole, hvis de bliver mobbet eller ikke føler, at de passer ind i klassen. For andre handler det mere om undervisningen, og de har enten brug for mere hjælp eller flere udfordringer.

Det er en stor beslutning at skifte skole, og det er vigtigt, at du får talt med nogen om det. Måske er du usikker på, om et skoleskift er noget for dig? Måske har du brug for hjælp til at tage beslutningen? Det kan også være, du ikke helt ved, hvordan et skoleskift.

Hvis du snart skal skifte skole, kan det være du tænker over, hvordan du får sagt ordentligt farvel til dine gamle klassekammerater. Eller hvordan du får venner i den nye klasse.

Få svar på spørgsmålene om skoleskift og få en masse råd om, hvordan du får det sagt til dine forældre eller lærere. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner i en ny klasse eller læse breve fra andre børn, der går med samme overvejelser.

Chat
Chat