Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Er bange for at jeg ikke vil få nogen venner

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej.
Jeg kan godt forstå, at det er meget skræmmende at skifte skole. Det er helt normalt at være nervøs og bange for at skulle starte et helt nyt sted. Alle personer, som har skiftet skole er bekymrede over, om de overhovedet vil passe ind. Jeg kan også godt forstå, at du er bange for, at din veninde Marie vil tage alt opmærksomheden.

Først og fremmest vil jeg minde dig om, at det ikke handler om at blive den populære pige i klassen, men om at få nogen venner og veninder, som du kan stole på. Det er ikke særlig rart at være den populære, hvis du ikke føler, at du har nogen, som bekymre sig og hjælper dig, når man får det svært. Marie er med sikkerhed også nervøs for den nye skole. Du skal huske, at der ikke er en person i hele verden som alle kan lide. Det er aller vigtigst, at du kan lide dig selv. Hvis du føler dig tilpas, og faktisk er stolt af, så vil du være gladere, og det vil gøre, at folk får lyst til at tale med dig.

Mit bedste råd til den første dag, som ofte virker mest skræmmende er, at du skal huske at smile. Du skal være venlig overfor alle, og det gælder igennem hele året. Jeg vil også foreslå dig, at du kan tale med Marie. Du kan fortælle hende, at du er rigtig nevøs for, at du bliver helt alene på jeres nye skole. Så kan I to måske holde sammen den første dag.

Det med, at dem fra din nye skole ikke svare på dine snaps kan være af mange grunde, men du skal huske, at de ikke kender dig endnu. Hvis du synes, at det virker som om de ikke gider dig, så skal du huske, at du er ikke den, som andre ser dig for at være. Du er din egen version af smuk, sjov og værdig. Det er vigtigt, at du ikke tror, at nogen er bedre end dig.

Husk, at du altid skal bruge din stemme, hvis du føler dig holdt udenfor eller ked af noget. Det hjælper at tale med dem omkring dig. Du kan altid gå til dine lærere, hvis du har udfordringer socialt. Din lærer behøver ikke nødvendigvis tale med andre fra klassen om det, men det kan være rigtig rart at tale med en, som kender din nye klasse.

Jeg vil råde dig til at finde alle de positive ting ved at starte på en ny skole. En ny start kan faktisk være rigtig rar, og du får mulighed for at være den bedste version af dig selv. Huske, at du er værdig og fortjener de bedste ting i verdenen.

Med venlig hilsen
Pigen, som selv har skulle skifte skole

  • Anonym, Pige, 17 år

hej 13 årige pige jeg har ikke prøvet at skifte skole før men her er hvad jeg tror man ´burde´ gøre

altså der er ret mange der er skiftet over på min skole og de fleste af dem har ikke været så gode til at få venner og så noget men de andre har været meget god til at få venner og et par af dem er enda populære

jeg har prøvet at se hvordan og hvorfor at et par af dem er populære for altså starter du på min skole bliver det ikke så let at få venner og at være populær

men her er hvad de gjorde for at få mange venner og at være popolær

1) stilen. den er vigtige det behøver ikke at være mærke men helst basic og flot(men det er nok meget sejer med mærke) 🙂
2) vær SØD. vær ÅBEN. og GLAD og så husk at SMILE:)
3) vær lidt populær i forvejen altså måske på Tik tok. du kan bare følge alle dem der hedder “følger tilbage” og så BOM der har du en masse følger og så husk at lave Tik toks mindst 1 video og den skal selvfølgelig være god (du behøver ikke at lave mere en det
4) prøv også at have venner andre steder mon du stadig har kontakt til nogen på din gamle skole?

ja altså det er alt hvad de populære har gjort på min skole og de ER populære de kender jo nærmest ALLE på min skole (og andre steder)

(prøv også at være venner med de der piger du talte om:)

det var alt håber det kunne hjælpe bare en lille smule:)

  • en der prøve at hjælpe, Pige, 12 år

Hej 🙂
Du skal ikke tænke på dem, du allerede kender på den nye skole, for man kan godt blive holdt tilbage af at skulle være på en bestemt måde overfor dem. Se dette som en chance for en ny start – du kan give et nyt og godt indtryk på de andre. Det er bare vigtigt, at det indtryk er dig!! Ikke lad som om, du er alt muligt andet, end du er. Selvom det kan virke som om den eneste “rigtige” måde at være på er sjov og udadvendt, er det altså ikke sådan! Hvis du som person er mere genert, skal du bare være stille og rolig, som du plejer, for så skal du nok finde nogle nye venner, der også er sådan. Alle mennesker er rarest, når de er på den mest naturlige måde for dem selv – for nogle er det udadvendt og andre er det genert. Der vigtigste er bare at være sød og venlig.

Så ikke ønsk dig at være Marie, for du ville nok ikke passe ind i hendes rolle. Du er meget bedre, som du allerede er! Du er sikkert også ligeså pæn som hende – man kan være pæn på mange forskellige måder. Så prøv at kig dig selv i spejlet og find de ting, du godt kan lide ved dig og din personlighed. Det er de ting, du skal vise din nye klasse

Kh

  • Anonym, Pige, 18 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

læs mere om skoleskift

Tænker du på at skifte skole eller skal du snart skifte skole? Der kan være mange grunde til, hvorfor du vil skifte skole. Nogen børn skifter f.eks. skole, hvis de bliver mobbet eller ikke føler, at de passer ind i klassen. For andre handler det mere om undervisningen, og de har enten brug for mere hjælp eller flere udfordringer.

Det er en stor beslutning at skifte skole, og det er vigtigt, at du får talt med nogen om det. Måske er du usikker på, om et skoleskift er noget for dig? Måske har du brug for hjælp til at tage beslutningen? Det kan også være, du ikke helt ved, hvordan et skoleskift fungerer.

Hvis du snart skal skifte skole, kan det være du tænker over, hvordan du får sagt ordentligt farvel til dine gamle klassekammerater. Eller hvordan du får venner i den nye klasse.

Få svar på spørgsmålene om skoleskift og få en masse råd om, hvordan du får det sagt til dine forældre eller lærere. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner i en ny klasse eller læse breve fra andre børn, der går med samme overvejelser.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat