Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Efterskole eller ikke?

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hejsa.
Jeg synes at du skal tale med din mor omkring det med skole skifte. Hvis du er i en bedre klasse, får du måske også mere lyst til at blive i niende. Og bare fordi du skifter skole, betyder det ikke at du ikke kan være sammen med dine to veninder. Tal også med din klasselærer omkring hvad der sker i klassen for dit synspunkt, så kan i måske tale sammen omkring det i klassen. Hvis du stadig utrolig gerne vil på efterskole synes jeg du skal tage emnet op med din mor. Vis hende måske nogle efterskoler du gerne vil gå på. Men efterskole kan være dyrt, og derfor skal du tænke dig ekstra meget om du vil det.
Håber jeg kunne hjælpe lidt??
Mvh – Keglen

  • Keglen, Pige, 14 år

Hej Pige på 14☺️
Jeg hved selv hvordan det er på efterskole. Det er mega dejligt! Hvis jeg vil være dig havde jeg valgt at gå i 10 på efterskolen. Der sker Overhovedet ikke noget hved at værre lidt ældre end de andre. Du vil alligevel (af min erfaring) snakke med dem fra 9 og omvendt på efterskolen. Og så ville dine veninder ikke allerede være så ked af det nu.
Men Husk ik’ lyt til mig hvis du syntes at jeg har skrevet noget for dig til at få et endnu større dilemma.

Stella

  • Stella, Pige, 16 år

Hej
Det forstår jeg har selv været der sidste år mit råd er at du ikke skal tænke så meget over hvad de andre vil sige eller mene det er blandt andet din mor hun vil forstå er jeg sikker på og det samme med dine veninder i vil stadig kunne være venner håber du kunne bruge det

  • Mig, Pige, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

læs mere om skoleskift

Tænker du på at skifte skole eller skal du snart skifte skole? Der kan være mange grunde til, hvorfor du vil skifte skole. Nogen børn skifter f.eks. skole, hvis de bliver mobbet eller ikke føler, at de passer ind i klassen. For andre handler det mere om undervisningen, og de har enten brug for mere hjælp eller flere udfordringer.

Det er en stor beslutning at skifte skole, og det er vigtigt, at du får talt med nogen om det. Måske er du usikker på, om et skoleskift er noget for dig? Måske har du brug for hjælp til at tage beslutningen? Det kan også være, du ikke helt ved, hvordan et skoleskift fungerer.

Hvis du snart skal skifte skole, kan det være du tænker over, hvordan du får sagt ordentligt farvel til dine gamle klassekammerater. Eller hvordan du får venner i den nye klasse.

Få svar på spørgsmålene om skoleskift og få en masse råd om, hvordan du får det sagt til dine forældre eller lærere. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner i en ny klasse eller læse breve fra andre børn, der går med samme overvejelser.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat