Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hvordan siger jeg det til mine forældre?

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

bare sig det

  • CybertronXXI, Pige, 8 år

Nogen forslag:

-Sig det til dem på et tidspunkt hvor i har det rart sammen.

-Hold dig vågen en aften indtil din søskende (hvis du har nogen) sover.
Så går du ind i stuen til dine forældre og fortæller at du ikke kan sove fordi du faktisk har det rigtig skidt i skolen og gerne vil skifte til den anden skole.

-Sig til dem en morgen hvor i har travlt at der er noget vigtigt du gerne vil tale med dem om. De vil så sige at det må vente til senere fordi der var ikke er tid, og så vil de gå hele dagen og være lidt spændte på det og tage det mere alvorligt når du så fortæller dem det om eftermiddagen.

-Fortæl dem det en dag hvor det har været særligt slemt. (Hvis du kan græde lidt imens ville det hjælpe)

Jeg håber det kunne hjælpe ❤️

  • En pige der vil hjælpe, 12 år

Hej søde ❤️
Hvis det er svært for dig at sætte ord på og få det sagt til dem, er det en meget god ide at skrive et brev fx. Sådan behøver du ikke at blive bekymret for deres reaktion og du kan skrive alt ned. Så skal de nok komme hen til dig og hjælpe dig🫶🏻

  • 💗💗💗, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

læs mere om skoleskift

Tænker du på at skifte skole eller skal du snart skifte skole? Der kan være mange grunde til, hvorfor du vil skifte skole. Nogen børn skifter f.eks. skole, hvis de bliver mobbet eller ikke føler, at de passer ind i klassen. For andre handler det mere om undervisningen, og de har enten brug for mere hjælp eller flere udfordringer.

Det er en stor beslutning at skifte skole, og det er vigtigt, at du får talt med nogen om det. Måske er du usikker på, om et skoleskift er noget for dig? Måske har du brug for hjælp til at tage beslutningen? Det kan også være, du ikke helt ved, hvordan et skoleskift fungerer.

Hvis du snart skal skifte skole, kan det være du tænker over, hvordan du får sagt ordentligt farvel til dine gamle klassekammerater. Eller hvordan du får venner i den nye klasse.

Få svar på spørgsmålene om skoleskift og få en masse råd om, hvordan du får det sagt til dine forældre eller lærere. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner i en ny klasse eller læse breve fra andre børn, der går med samme overvejelser.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat