Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Burde jeg skifte skole?

Hej, jeg er en pige på 13 år og jeg går i 7 klasse.

Jeg vil gerne skifte skole

fordi at jeg ikke rigtig har særlig mange venner

i min klasse eller på min årgang.

Det er svært at prøve og få flere

fordi folk allerede er lidt i grupper.

Hvad synes i jeg skal gøre?

Pige, 13 år
Svar fra andre

Børn

Prøv at se om du kan komme ind i en gruppe… Hvis det er helt umuligt er det måske en god ide med et skoleskift. (Hvis du vil) du kan prøve en anden skole i måske en uge og se om der er nogen du kan blive venner med…

  • En pige der har prøvet det samme, Pige, 13 år

Hej

Jeg synes helt klart at du skal prøve at starte med at tale med din lærer, bare lige til en start. Det kan være at han/hun vil hjælpe dig, og prøve at sætte dig sammen med nogen fra klassen i gruppearbejde eller noget. Det kunne du i hvert fald prøve at starte med…

Det hjalp mig en hel del, og lærene var meget søde og forstående!

  • Anonym, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

læs mere om skoleskift

Tænker du på at skifte skole eller skal du snart skifte skole? Der kan være mange grunde til, hvorfor du vil skifte skole. Nogen børn skifter f.eks. skole, hvis de bliver mobbet eller ikke føler, at de passer ind i klassen. For andre handler det mere om undervisningen, og de har enten brug for mere hjælp eller flere udfordringer.

Det er en stor beslutning at skifte skole, og det er vigtigt, at du får talt med nogen om det. Måske er du usikker på, om et skoleskift er noget for dig? Måske har du brug for hjælp til at tage beslutningen? Det kan også være, du ikke helt ved, hvordan et skoleskift fungerer.

Hvis du snart skal skifte skole, kan det være du tænker over, hvordan du får sagt ordentligt farvel til dine gamle klassekammerater. Eller hvordan du får venner i den nye klasse.

Få svar på spørgsmålene om skoleskift og få en masse råd om, hvordan du får det sagt til dine forældre eller lærere. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner i en ny klasse eller læse breve fra andre børn, der går med samme overvejelser.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat