Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Nervøs for start på gymnasiet

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej pige på.
Angående din store drøm m at komme ind og læse psykologi. Jeg har læst lidt på det og har fundet frem til at det med at man skal have et snit på 12,1 altså ikke er rigtigt. Hvis du vil ind feks gerne vil ind på Københavns Universitet skal du have 11,0 i snit. Så du skal bare føre dit allerbedste og så se hvad der sker. Det skal nok blive godt.

Held og lykke 🙂

  • Anonym, Dreng, 15 år

Hejsa!

Jeg skal også starte på gym efter ferien og er både spændt men også nervøs – af flere af de samme årsager som dig.

Det med din krop synes jeg ikke du skal bekymre dig om. Folk skal nok kunne lide dig for den du er og hvis en dreng skulle gå hen og blive interesseret ville det da alligevel være rarest at det var for din personlighed og ikke bare din krop.

Jeg er også nervøs for den faglige del. Præcis som dig har jeg et snit på 11,5 og det er da en del. Det kan godt lægge pres på for man vil gerne gøre det godt – og gerne endnu bedre. Jeg tror vi skal fokusere på arbejdsprocessen mere end karakteren, så skal vi nok få så høje resultater som vi plejer. Ro på.

Det sociale kan jeg også genkende: jeg hverken drikker eller ryger. Men sådan skal der nok være andre der har det og man kan godt have det sjovt til fester selvom man ikke bliver fuld. Jeg deltager i druk-lege med en fanta i hånden og det er der ikke noget galt i.

Du skal nok klare den og jeg håber du får en fantastisk tid på gym og finder nogen venner som måske minder lidt om dig (og mig) og som respekterer dig <33
Håber det hjælper at høre at du ikke er alene

  • Anonym, Pige, 17 år

Hej søde!
Jeg har lige afsluttet 1.g og skal til at starte i 2.g. Jeg har måske nogle råd jeg kan give dig☺️
I forhold til det andet punkt hvor du skriver om det der med at det er nu det er alvor osv. Ja, det er nu det er alvor, men du skal nok klare det❤️ Jeg var også meget nervøs for lige netop det samme inden jeg startede, men det handler bare om at acceptere at man gør sit bedste. Så længe du laver dine lektier, afleveringer og tager noter, så kan man ikke forlange mere❤️ Jeg ved godt det er en meget typisk ting at sige, og måske er det ikke det råd man lytter mest til, men det er rigtigt. Du lyder til at være en hårdtarbejdende pige, så jeg tror nok du skal klare det!❤️
I forhold til det sociale. Prøv at tænk på at du jo ikke er startet endnu, så du behøver ikke at bekymre dig for noget du ikke har oplevet! Tænk lige hvis du starter i august, og alt bare går skide godt. Så vil du fortryde at have bekymret dig. Du skal bare tage det stille og roligt☺️ Der er MANGE som er en del af et fællesskab på gymnasiet. Sådan set alle har venner på gym. Man er lidt mere rummelige på gym for alle er lidt mere modne. Jeg er også en del af et fællesskab. Det viser at man altid kan finde nogen ligesom en selv, som ikke drikker osv, da der er mange forskellige typer på gym. Mine venner fra gym drikker heller ikke, ligesom dig og mig☺️
Selvfølgelig kan der ske nogle fejl osv i løbet af gymnasietiden, og det kan ske for en hver. Det er helt naturligt, men så er det heldigt at det kan løses gennem din fremtidige studievejleder. Når du starter på gym, får du en studievejleder som du kan tale om dine problemer med osv. Hun/han er din hjælp til når det går skidt. Derudover kan du også tale med dine lærere, hvis det går ned ad bakke. Du får også en teamlærer som tæller som en klasselærer som kan hjælpe når klassefællesskabet ikke er som håbet. Det er nok det vigtigste råd jeg kan give: Tal med lærer og studievejleder når det går skidt. Jeg fortryder at jeg ikke kontaktede min studievejleder/lærer noget tidligere da jeg fik det svært, for de kan godt hjælpe. Man skal bare kontakte dem når man har brug for det, for alle problemer er helt valide❤️
Jeg håber kun det bedste på din fremtid og husk: Tag det roligt.
Kærlig hilsen: Pigen som ved hvordan du har det.

  • Mig, Pige, 18 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

læs mere om skoleskift

Tænker du på at skifte skole eller skal du snart skifte skole? Der kan være mange grunde til, hvorfor du vil skifte skole. Nogen børn skifter f.eks. skole, hvis de bliver mobbet eller ikke føler, at de passer ind i klassen. For andre handler det mere om undervisningen, og de har enten brug for mere hjælp eller flere udfordringer.

Det er en stor beslutning at skifte skole, og det er vigtigt, at du får talt med nogen om det. Måske er du usikker på, om et skoleskift er noget for dig? Måske har du brug for hjælp til at tage beslutningen? Det kan også være, du ikke helt ved, hvordan et skoleskift fungerer.

Hvis du snart skal skifte skole, kan det være du tænker over, hvordan du får sagt ordentligt farvel til dine gamle klassekammerater. Eller hvordan du får venner i den nye klasse.

Få svar på spørgsmålene om skoleskift og få en masse råd om, hvordan du får det sagt til dine forældre eller lærere. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner i en ny klasse eller læse breve fra andre børn, der går med samme overvejelser.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat