Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Skifte gymnasie?

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Man skal følge hjertet. Gør hvad du finder rigtigt. Måske har du endda brug for en pause fra skolebænken, og måske bruge et år i et fritidsjob. Jeg startede selv på HHX, men droppede ud og startede på en HF. Da jeg vidste det var det mest rigtige for mig.

Så Overvej hvad du gerne vil med livet.

  • P, Dreng, 19 år

Gym kan være rigtig hårdt og hvis dine interesser ligger et andet sted, så er det måske en ide at gøre nogle overvejelser om hvad du vil bruge din gymnasiale uddannelse til. Det kan være en god ide at tænke over hvad du gerne vil være og kigge på hvilken uddannelse det kræver for at blive det.
Hvis du ikke ved hvad du vil endnu eller har flere ideer, så kig på alle dine ideer se hvor en hhx ville være bedt og hvor en stx ville være bedst. Du kan eventuelt snakke med en vejleder om de overvejelser du har gjort dig
Der er ingen skam i at skifte uddannelse 🙂

  • HTX'eren, Pige, 20 år

Hvis du ikke kan lide den uddannelse du går på skal du droppe ud. Jeg startede selv med at gå på eux, men jeg kunne ikke lide det og synes det var for svært så nu går jeg på hf.

  • Anonym, Dreng, 17 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

læs mere om skoleskift

Tænker du på at skifte skole eller skal du snart skifte skole? Der kan være mange grunde til, hvorfor du vil skifte skole. Nogen børn skifter f.eks. skole, hvis de bliver mobbet eller ikke føler, at de passer ind i klassen. For andre handler det mere om undervisningen, og de har enten brug for mere hjælp eller flere udfordringer.

Det er en stor beslutning at skifte skole, og det er vigtigt, at du får talt med nogen om det. Måske er du usikker på, om et skoleskift er noget for dig? Måske har du brug for hjælp til at tage beslutningen? Det kan også være, du ikke helt ved, hvordan et skoleskift fungerer.

Hvis du snart skal skifte skole, kan det være du tænker over, hvordan du får sagt ordentligt farvel til dine gamle klassekammerater. Eller hvordan du får venner i den nye klasse.

Få svar på spørgsmålene om skoleskift og få en masse råd om, hvordan du får det sagt til dine forældre eller lærere. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner i en ny klasse eller læse breve fra andre børn, der går med samme overvejelser.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat