Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hvordan siger jeg at jeg gerne vil flytte skole

Jeg har sagt det nogle gange for,

men jeg føler ikke der sker noget.

Jeg vil bare gerne starte på en frisk hvor igen kender mig.

Jeg går i 7 så der er ikke så mange år til bage

men en af mine venner er super glad for at hun flyttede skole,

så vil det også være godt for mig?

Og hvordan skal jeg fortælle det så der faktisk sker noget?

Pige, 12 år
Svar fra andre

Børn

Hej.
Jeg forstår dig rigtig meget!
Og jeg skiftede selv skole da jeg var 12
Det var en mega god beslutning
Og det er det helt sikkert også for dig hvis du skifter
Jeg ved selfølgelig ikke hvorfor at du vil skifte skole så jeg kan ikke være helt præcis men jeg syntes bare at du cirka skal sige det du har skrevet her på brevet eller at du bare godt kunne tænkte dig at skifte skole du kan også sige til dem at du gerne vil have at de kikker på en skole som du kan besøge!
Jeg håber at du for sagt det til dem og at du starter på en god skole

Mvh

  • Anonym, Pige

Hej pige jeg flyttet selv skole sa jeg skulle starte i 8. og selvom det virker lidt sent at skifte skole er det en af de bedste beslutninger jeg har taget jeg kom fra en skole hvor jeg langsomt mistet flere og flere venner enten fordi de flyttet skole eller vi voksede fra hindanen til sidst havde jeg kun en at betro mig til og tale med ud over det var jeg også igennem en operation i miden af 7. som gjorde jeg mistet et halvt års skole og slet ikke kunne følge med da jeg kom tilbage da jeg så skiftet fik jeg lyn hurtigt nogen nye venner jeg kom på en meget minder skole med ca. 50 elever i alt fra 0-10 klasse klasserne var blandet i indskoling, mellemtrin og udskoling der var mere fokus på den enkle elev ig de bar forstående og vandt til at elverne var fraværene i nogen måneder på grund af lage hospitalsbesøg og operationer så de sørget fir at det vi andre havde lært mens de var fraværene blev indhentet uden vi andre skulle høre det igen jeg synes du skal sige det en gang til kom også gerne med en begrundelse for hvorfor du gerne vil skifte hvis man kommer med en god og sand grund til man gerne vil skifte er min erfaring at ens forælder er mere lyd hør end hvis man bare siger det ved jeg ikke eller fordi det vil jeg bare når de spøger hvorfor hvis man rent faktisk føler man har det dårligt i klassen eller at niveauet er helt forkert og man ikke lære nogen tror jeg ens forælder vil være mere sammenarbejdsvillige for de ønsker kun det bedste for en og vil gøre deres bedste for at man kommer ud af skolen med et snit som kan opfylde ens fremtidsdrømme om arbejde prøv at sætte dig ned en weekend hvor i har god tid og sig at du synes du har sagt det mange gange uden der sker noget med du vil altså gerne skifte skole om i ikke bare til at starte med kan kigge på om der er nogen skoler som det ville være godt at skifte til og fortæl også hvorfor og fortæl sandheden selvom det måske ikke er den bedste grund så er sandheden i sidste ende bedere end en løgn

  • HM, Pige, 20 år

Sådan som jeg har forstået dig, så har du sagt det til dine forældre – og de har ikke rigtigt taget det seriøst eller givet dig lov.
I så fald vil jeg anbefale dig, at du siger til dine forældre, at du har noget vigtigt, som du gerne vil have sagt til dem. Det skal du sige til dem lige inden du skal i skole, så du ikke kan nå at fortælle dem det der.
Så bliver der nemlig opbygget en spænding for dem, som skaber en vis alvor, så de måske tager det mere seriøst, at du gerne vil skifte skole.
Og husk den alvorlige tone!

  • Anonym, Dreng, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

læs mere om skoleskift

Tænker du på at skifte skole eller skal du snart skifte skole? Der kan være mange grunde til, hvorfor du vil skifte skole. Nogen børn skifter f.eks. skole, hvis de bliver mobbet eller ikke føler, at de passer ind i klassen. For andre handler det mere om undervisningen, og de har enten brug for mere hjælp eller flere udfordringer.

Det er en stor beslutning at skifte skole, og det er vigtigt, at du får talt med nogen om det. Måske er du usikker på, om et skoleskift er noget for dig? Måske har du brug for hjælp til at tage beslutningen? Det kan også være, du ikke helt ved, hvordan et skoleskift fungerer.

Hvis du snart skal skifte skole, kan det være du tænker over, hvordan du får sagt ordentligt farvel til dine gamle klassekammerater. Eller hvordan du får venner i den nye klasse.

Få svar på spørgsmålene om skoleskift og få en masse råd om, hvordan du får det sagt til dine forældre eller lærere. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner i en ny klasse eller læse breve fra andre børn, der går med samme overvejelser.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat