Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

9. eller 10. klasse på efterskole

Hej allesammen.

Jeg skal på Oure efterskole (håndboldlinjen) og er kommet meget i tvivl om jeg skal tage 9 eller 10 klasse på efterskolen.

Man kan flere ting i 10 end 9 på håndboldlinjen men er det værd at “spilde” et år mere i folkeskolen?

Dreng, 14 år
Svar fra andre

Børn

Jeg vil anbefale at tage derhen i 10. Jeg går selv på efterskole i 10. klasse lige nu, og der er emre fritid for os end for 9. klasserne, hvilket betyder at vi har mere tid til at være sociale med hinanden og lignende. Derudover går du glip af sidste skoledag i 9. klasse på folkeskole, hvilket var en fantastisk dag. Bare min holdning, men håber, det hjælper 🙂
Knus

  • Pige, 16 år, Pige, 16 år

Jeg vil også helt klart anbefalde 10 klasse på efterskole. Jeg har selv været på efterskole i 10 og det var jeg virkelig glad for. Var selv meget i tvivl om jeg skulle vælge 9 eller 10, men blev heldigvis enig med mig selv om, at det skulle være i 10.
Nogle af mine venner fra efterskole gik i 9 og havde det virkelig svært med tanken om de ikke kunne være med sidste skoledag, med deres gamle klasse. Ens frihed er også meget større på efterskoler hvis man tager 10, det ikke kun udefra mine egne erfaringer, men også fra mange af mine folkeskole kammarater der også gik på efterskole i 10.

  • Anonym, Pige, 17 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

læs mere om skoleskift

Tænker du på at skifte skole eller skal du snart skifte skole? Der kan være mange grunde til, hvorfor du vil skifte skole. Nogen børn skifter f.eks. skole, hvis de bliver mobbet eller ikke føler, at de passer ind i klassen. For andre handler det mere om undervisningen, og de har enten brug for mere hjælp eller flere udfordringer.

Det er en stor beslutning at skifte skole, og det er vigtigt, at du får talt med nogen om det. Måske er du usikker på, om et skoleskift er noget for dig? Måske har du brug for hjælp til at tage beslutningen? Det kan også være, du ikke helt ved, hvordan et skoleskift fungerer.

Hvis du snart skal skifte skole, kan det være du tænker over, hvordan du får sagt ordentligt farvel til dine gamle klassekammerater. Eller hvordan du får venner i den nye klasse.

Få svar på spørgsmålene om skoleskift og få en masse råd om, hvordan du får det sagt til dine forældre eller lærere. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner i en ny klasse eller læse breve fra andre børn, der går med samme overvejelser.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat