Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

😞🥺

Hej!

Jeg har haft det hårdt i et par år der hjemme

fordi min mor og far ikke kunne finde ud af det,

nu vil min far skilles fra min mor.

Jeg skal skifte skole og det har jeg IKKE lyst til

for jeg har det godt på den skole jeg går på nu.

Jeg har gået på en skole som var RIGTIGT træls at gå på

så det med skolen har også været svært.😢😭

Pige, 11 år
Svar fra andre

Børn

Du kan sige til dine forældre at du gerne vil blive på din skole. Nu ved jeg ikke hvor langt væk i skal flytte. Men så kunne du jo begynde st tage bussen eller noget.

Held og lykke

  • En Hjælpende Sjæl, Dreng, 15 år

Hej pige på 11 år.

Jeg forstår at det ikke har været let de seneste par år derhjemme? Fordi din mor og far ikke kunne få deres forhold til at fungere?

Det kan meget nemt komme til at gå ud over børnene i familien når forældrene ikke kan få det til at fungere, det er både hårdt og ubehageligt.

Nu er din far så kommet frem til at det ikke går længere og at han vil skilles. Der er selvfølgelig sørgeligt og hårdt men din far gør det for at der ikke skal være flere skænderier. Det vil blive lettere med tiden for nu kan i få et liv op at stå hvor der ikke er nogen skænderier men også hvor dine forældre kan være venner.

Samtidig med at dine forældre skal skilles skal du også flytte væk fra en skole du trives på. Jeg vil tro at du får det rigtig godt på din nye skole og at du selvfølgelig stadig kan ses med dine gamle kammerater.

Det skal nok gå det hele søde! Det skal nok gå:)!
Kan du have det mega godt!

  • Memk, Pige, 15 år

Hej pige på 11(: min mor er også skilt.. det meget hårdt i starten men det bliver lettere med tiden ligesom sorg): men sorg ville altid være der hvis man har mistede nogle, men sorgen bliver lettere med tiden.

Du kunne snakke om det med dine forældre med en du stoler på, måske en veninde.. men jeg lover det bliver lettere med tiden(::

  • Anonym, Pige, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

læs mere om skoleskift

Tænker du på at skifte skole eller skal du snart skifte skole? Der kan være mange grunde til, hvorfor du vil skifte skole. Nogen børn skifter f.eks. skole, hvis de bliver mobbet eller ikke føler, at de passer ind i klassen. For andre handler det mere om undervisningen, og de har enten brug for mere hjælp eller flere udfordringer.

Det er en stor beslutning at skifte skole, og det er vigtigt, at du får talt med nogen om det. Måske er du usikker på, om et skoleskift er noget for dig? Måske har du brug for hjælp til at tage beslutningen? Det kan også være, du ikke helt ved, hvordan et skoleskift fungerer.

Hvis du snart skal skifte skole, kan det være du tænker over, hvordan du får sagt ordentligt farvel til dine gamle klassekammerater. Eller hvordan du får venner i den nye klasse.

Få svar på spørgsmålene om skoleskift og få en masse råd om, hvordan du får det sagt til dine forældre eller lærere. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner i en ny klasse eller læse breve fra andre børn, der går med samme overvejelser.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat