Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

IKKE UDDANNELSESPARAT

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Kære dig

Jeg vil lige dele ud af lidt gode råd og egne erfaringer. Hvis du ikke har fået en grund til, hvorfor du ikke er blevet vurderet uddannelsesparat, så bør du sammen med dine forældre kontakte skolen og få noget konkret at vide. Det kan være det sociale, faglige eller personlige (men det lader ikke til at være fagligt)

Jeg blev helt indtil 9 klasse vurderet ikke-uddannelsesparat på det sociale. Jeg tog i stedet en optagelsesprøve til gymnasiet, som jeg let kom igennem. Jeg har nu i slutningen af gymnasiet en masse venner og et snit over 11 (imens det var under 6 i folkeskolen). Min pointe er, at uddannelsesparathedsvurderingen ikke kan fastlåse dig, og at du stadig har muligheder. Desuden kan du stadig vurderes egnet i 9. Klasse (og eventuelt 10). Så frygt ej, fremtiden kommer alligevel, og du skal nok havne det sted du ønsker 🙂

  • Anonym, Pige, 19 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Det er helt almindeligt, at man føler ubehag, når man bliver bedømt af andre, men hvis nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst, så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

Her på siden kan du få gode råd. Du kan også få et opmuntrende citat, få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen, afstemningen eller læse andre børns breve.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat