Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Har det dårligt på ny skole

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej pige på 12 år.
Kan virkelig relatere. Jeg stået i næsten sammen situation.
Det der med at få venner, det sker ikke bare af sig selv. Man er nødt til selv at gøre noget for det. Du kan prøve at starte lidt stille ud. Hvis de laver en aktivitet i frikvarteret så kan du jo være med. Du kan også prøve at snakke lidt med dem. Hvis der er en, du synes har en flot trøje på eller noget, så kan du jo sige det. Det viser også at du gerne vil være venner med dem. Det kan også være en god ide at snakke med dine forældre eller din lærer. Det er faktisk ikke så slemt. De vil gerne havde, at du har det godt.
Hele og lykke. Det skal nok gå.
Knus fra mig.

  • E, Pige, 13 år

Det her med at skabe nye relationer/venskaber kan virke sindssygt grænseoverskridende, men hvor træls det end kan være at hører, så er du nødt til selv, at være med til at tage initiativet til de nye venskaber – det er bedre end at vente på at “problemet” løser sig selv.

Det kan virke så frusterende og jeg kan godt forstå, hvis det er her du står, men du må ikke give op – venskaberne skal nok komme.

Det tager tid at opbygge nye relationer/venskaber samt at skabe tillid mellem mennesker – men tro på at det kan lade sig gøre!

Du kan sagtens sidde derhjemme og vente på at “problemet” løser sig selv, vente på at der tikker en besked ind på telefonen, eller at nogen ringer… her er ulempen desværre bare, at der kan gå rigtig lang tid før det sker, så vov pelsen og kast dig ud i det, også selvom at det virker sindssygt grænseoverskridende!

Der findes ingen garantier og sandheden er også, at du vil møde en afvisning i ny og næ, men “hvor intet vover, intet vinder” og jeg er sikker på at du nok skal finde en masse gode venner på din nye skole – men giv det tid😊

  • Færdig på gym, Pige, 20 år

Hej 🙂

Jeg tænker at du kunne gå hen til en fra klassen eller skolen og høre om i har fælles interesse. Man kan også starte til en sport eller fritidsaktivitet, og det kan være der er en anden fra klassen der også går til det.

  • Anonym, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

 

Måske du kender at nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst? Så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

 

Her på siden kan du få gode råd til at få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen eller læse andre børns breve.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat