Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

venner eller skole?

hej alle.

Jeg har et spg.

Ville i helst gå på en skole med mange venner, og hvor man har det godt, men lære ikke så meget

Eller på en skole hvor man lære mere og har måske kun 2 venner.

Jeg er i sådan en situation lige nu:(

Pige, 14 år
Svar fra andre

Børn

Jeg synes slet ikke du skal være i tvivl. Gå efter at lære noget – det vil gavne dig resten af livet. Jeg havde vildt mange venner på min gamle skole som var en folkeskole, men jeg lærte ikke en skid. Vi havde aldrig lektier for og der blev ikke stillet nogen krav. Jeg syntes jo bare det var fedt, men det syntes mine forældre ikke! Så de tog mig ud af folkeskolen for halvandet år siden og fik mig på en privatskole. Pyh, det er godt nok noget andet. Her må man bare stå på tæer for at følge med og der masser af lektier og test osv. Jeg har fået et par nye venner, men slet ikke så mange som før, men til gengæld lærer jeg vildt meget og er så småt ved at indhente de andre. Så vælg den gode skole!

  • Lucas, Dreng, 14 år

Hej pige på 14

Jeg vil helst gå på en hvor man lærer noget.

2 venner er bedre, end en masse hvor man ikke lærer noget, fordi man kan bruge det man lærer, til uddannelse. Og venner kommer og går

Venlig hilsen Mig

  • Maja, Pige, 12 år

Først og fremmest ville jeg personligt gå efter en klasse hvor fællesskabet er godt. Hvis fællesskabet er godt sp er der også større chance for af man lærer noget.

At gå i en klasse hvor man har mange venner er ikke nødvendigvis lykken, en ny klasse er en kæmpe omvending men det kan også ende som en god ting.

Jeg ville vælge den nye klasse, så kan det godt være at du ikke kender så mange, men det kommer du jo til, og en stor vennekreds kommer du ikke til at fortryde.

Men vigtigst af alt så skal du følge din mavefornemmelse.

  • 🤹, Pige, 17 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Det er helt almindeligt, at man føler ubehag, når man bliver bedømt af andre, men hvis nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst, så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

Her på siden kan du få gode råd. Du kan også få et opmuntrende citat, få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen, afstemningen eller læse andre børns breve.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat