Brev

Venner

Hej

Jeg har skiftet skole her i sommers,

og har ikke rigtig fået nogle venner end

Men jeg var også den eneste i hele klassen som ikke kendte nogen.

Alle kendte hinanden.

Vil virkelig godt være venner med dem,

men hved ikke hvordan jeg skal gøre det,

iser fordi jeg ikke vare har lyst og gå hen og mase mig ind.

Hjælp

Pige, 13 år
Svar fra andre

Børn

Hej. Forstår godt du ikke vil mase dig ind. Måske du kan prøve bare at snakke med en? Fordi så kan du umuligt mase dig ind. Jeg har selv prøvet at starte på en ny skole og det kommer med tiden, i starten snakkede jeg ikke rigtig med nogen men så gik der lidt tid og så havde jeg fået nogen venner. Håber mit svar hjalp lidt❤️

  • Eoeoeo, Pige, 16 år

Hej pige på 13.

Jeg kom til at grine lidt da jeg læste dit brev, ikke af dig men fordi både min veninde og mig har stået i den samme situation.

En af mine bedste veninder startede i starten af 6 klasse, hun kendte ingen. Fra den første dag begyndte hun at mase på, hun havde sine egne meninger og gjorde som hun ville. Det var meget interessant og hun var meget spændende, pga at hun maste på så tog vi hende ind i vores gruppe og vi er stadig venner idag.

Jeg skiftede skole og startede på en ny skole i starten af 8 klasse, jeg gjorde derimod intet og endte uden venner. Men så i 9 klasse tog jeg intiativ og begyndte at være sammen med de andre, pludselig så blev jeg venner med hele min klasse og det var så dejligt!

Hvor jeg vil hen med det her er at man bliver nød til at prøve at være sammen med de andre, tale med dem. Man må være “spændende” have sine egne meninger selvom man stadig er en del af gruppen, på den måde bliver man også lidt unik. Hvil i dig selv og begynd at være lidt med i snakken.

God juuul!

  • Heyyyy, Pige, 16 år

Hej 🙂
Jeg har også selv haft problemer med at finde venner, da jeg ikke ville være til besvær eller trænge mig på. Jeg er fuldstændig sikker på, at de alle sammen vildt gerne vil være venner med dig. Du virker som en virkelig sød og betænksom person, og hvem vil ikke gerne have en ny, god ven? Det lyder som et meget lukket fællesskab, og jeg ved at det kan være vildt svært at blive en del af det. En god ide ville være at vise dem, at du gerne vil være sammen med dem uden at være påtrængende. De kan nemlig ikke vide at grunden til, at du ikke går hen til dem er, at du ikke vil mase dig på. Måske tror de bare, at du ikke har lyst til at være sammen med dem eller at du ikke kan lide dem? Måske kan du starte med at vælge en person du gerne vil snakke med. Du kan evt. starte med at skrive til personen. Bare skrive hej eller sådan noget. Det er virkelig svært, men jeg er sikker på at det ville hjælpe dig at se, at personen ikke ignorerer dig og gerne vil tale med dig. Håber at mit svar kan hjælpe dig❤️

  • Bente, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Det er helt almindeligt, at man føler ubehag, når man bliver bedømt af andre, men hvis nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst, så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

Her på siden kan du få gode råd. Du kan også få et opmuntrende citat, få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen, afstemningen eller læse andre børns breve.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat