Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Venner

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

hej er 11

Jeg har også ADHD men, folk kan godt mærke at jeg har ADHD men jeg har det ok med det . Jeg har tit tænkt over det men det skal ikke forhindre mig og måske dig i og være de sødeste pige i klassen. Man kan godt være god at lege med eller skrive med bare fordi man har ADHD . Jeg syndes du skal holde hovedet højt og hvis dem hvor god en veninde du er

fra pige på 11n

  • pige 11 år :), Pige, 11 år

Hej pige på 15,
Det lyder ikke til, at du har det særlig fedt. Det er aldrig sjovt at føle sig uden for fællesskabet.
Du siger, at du har venner ved skolen, men du ikke føler, at du er en del af fællesskabet – hvordan kan det være? Er det fordi du ikke føler du er en del af deres samtaler? Er det fordi, du ikke er sammen med nogen af dem efter skole? Holder de fester uden dig? Eller er det noget andet?
Hvis det er nogen af dem over, så kan jeg i hvert fald starte med at sige, at du ikke er alene. Mange andre unge har det lige som dig. Ja, jeg har selv haft det som dig flere gange (og oplever det af og til stadigvæk). Det er ikke sjovt og man får måske en følelse af ikke at være værd noget – men sådan er det ikke! Du skal ikke blive vred på dig selv, for det får du ikke noget ud af. Ja, måske siger du nogle ting, som du ikke når at tænke over, men igen her er vi nok en masse, som kan relatere. Jeg oplever ofte at sige ting, som jeg derefter fortryder voldsomt og slår mig selv i hovedet over, men det er der virkelig ingen grund til. Min oplevelse af det har kun gjort mig mere negativ over for mig selv.
Prøv at huske dig selv på, hvis du oplever sådan en situation igen, at se det sjove i den ting du sagde i stedet for at blive ked af det. Dog hvis det du siger er ondt/disrespektfuldt over for andre, så synes jeg, at det kan være en god idé at sige undskyld, eller sige, at du ikke mente at sige det, som du sagde, til den/dem du sagde det til. Så er jeg forholdsvis sikker på, at det hele nok skal blive okay igen, og du får det bedre.

Håber det her hjælper en smule – og husk at du ikke er alene med de tanker/følelser.

  • SJ, Pige, 15 år

hej pige på 15

jeg har ikke selv ADHD, men jeg har mange venner, der har det så jeg forstår dig godt. jeg er da ked af at høre at du føler dig ude for fællesskabet. men du siger at du har venner på skolen men så forstår jeg ikke rigtig hvad det er du mener. men mit råd til dig er at du skal gå hen til dine venner fra skolen og snakke med dem om det.og jeg ved godt at det kan være svært at snakke om det for jeg kender det godt selv, det med at det kan være svært at snakke med folk om noget, der er svært. men det hjælper meget at snakke om tingene tro mig. jeg ved godt at det kan være lidt hårdt men jeg er sikker på at de vil hjælpe og støtte dig. men du behøver ikke gøre det vis du ikke vil jeg vil ikke tvinge dig til noget du skal gøre det du føler er det bedste, men jeg håber at du kan bruge mit råd til noget og tro mig du er ikke den eneste. jeg er fx også rigtig bange for at gøre noget dumt,men der er overhovedet ikke noget galt med dig. håber at du kunne bruge mit råd til noget og at du får glæde af det.

  • JT, en pige på 15 år, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Det er helt almindeligt, at man føler ubehag, når man bliver bedømt af andre, men hvis nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst, så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

Her på siden kan du få gode råd. Du kan også få et opmuntrende citat, få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen, afstemningen eller læse andre børns breve.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat