Brev

Veninder

Hej.

Jeg har 4 gode veninder.

1 af dem er ikke så meget med ved os andre.

Mine 3 andre gode veninder snakker grimt om min anden god veninde

da hun jo aldrig er sammen med andre

undtagens mig når jeg er selv.

Jeg kan ikke lide at de bagtaler hende,

men vil heller ikke miste de andre som veninder.

Hvad skal jeg gøre?

Pige, 13 år
Svar fra andre

Børn

Hej.
Gå ind i diva-gruppen!
Den sidste veninde er ligemeget!

Tro mig!

  • UNICORN, Pige, 13 år

Hej!
jeg kender det drama. Det har der været sygt meget af i min klasse! Jeg syntes du skal gøre det rigtige altså at konfrontere dem med det. Man skal ikke bagtale folk! Jeg er selv blevet bagtalt og jeg blev helt ødelagt. Hvis de bliver sure over at du ikke kan lide at de bagtaler folk så er de ikke ordentlige venner. Man skal aldrig bare gøre som alle andre tror og ønsker man gør. Man skal ikke ignorere det når nogen bliver bagtalt! Det er vigtigt at det bliver stoppet før det udvikler sig og bliver meget værre. For det gør det nok hvis det ikke stopper. Bare sig det til dem. Hvis de bagtaler nogen så sig “ej det passer jo ik. Stop lige” eller sådan noget. Det er vigtigt nogen gør noget.

håber det hjalp🖤🌼

  • Anonym, Pige, 13 år

Måske skal du sige noget til en voksen også kan det være at den voksne kan hjælpe dig

  • Anonym, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat