Gratis

anonymt

24/7

Brev

Veninde der er ordblind

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Jeg kan godt følge dig, men der er mange ordblinde, der alligevel får succes i livet. F.eks er min onkel forretningsmand, og han er ordblind. Det jeg prøver at sige er her, at man godt kan få et super spændende og godt job, selvom man er ordblind. F.eks er Jamie Oliver, en berømt kok, også ordblind, men i dag er han jo mega kendt. Så du kan fortælle hende, at det, at være ordblind ikke spærrer vejen for det hele, og at man sagtens kan klare sig! Helt sikkert, og at tingene nok skal gå alligevel. Og at hun ikke må miste håbet. Og så er der jo så mange andre værdier her i livet, som hun må huske på. Og at hun sagtens kan blive fin til at stave og læse, selvom hun er ordblind. Håber mine råd kunne bruges, og hvor er det sødt af dig, at du tænker sådan på din veninde, det er en god egenskab at have❤ Held og lykke:)

  • Cami, 14 år

Hej pige på 15 jeg har også en vendine der er ordblind hun har fået læsebriller det har hjulpet / hjælper hende rigtig meget måske kan din vendinde og få læsebriller vids hun ikke allerede har.

  • Tomsen, 12 år

Hej jeg er selv ordblind og vil bare lige sige de fleste der er ordblind kan godt slippe af med det (kommer an på hvor meget ordblind man er) men syndes det er vigtigt SU fortæller hende at hun er god nok og om man er ordblind eller ej er ligemeget man kan jo ikke være god til alle ting og få hende til at finde det hun er god til det hjalp mig meget at få Højer selvværd på min gamle skole blev jeg mobbet men da jeg skiftet skole har jeg fået det godt og det er en af de største grunde til jeg kom oven på og er næsten ik ordblind mere håber det kommer til at gå godt med sin veninde helt og lykke

  • Annesofie, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat