Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Valgfag

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Kære du.
Det lyder da bestemt ikke som en rar oplevelse.
Det første jeg kommer til, at tænke på er, om du har haft dårlige oplevelser med madkundskab? Mobning? Eller andet? jeg tænker også, at det har været meget svært, at skifte skole og måske er det det, som også har været med til, at gøre dig ked af det? Jeg har desværre ikke oplevet noget lignende, men mit bud ville da være, at du føler dig utryg måske? En god ide kan være, at prøve, at gøre madkundskab til en rar og positiv oplevelse.
Måske starte helt i det små.
Kom ind i lokalet og spørger din lærer, om du behøves, at få særlig mange opgaver.
Prøv måske, at aftale det på forhånd på en af jeres møder.
Nogle gange kan det være en opgave i sig selv bare, at være der hvis der er noget, som man føler sig utryg ved.
Derfor vil mit bedste råd være, at starte helt fra bunden igen, tage nogle dybe vejrtrækninger, få ro på og starte helt i det små.
Måske kan du bare hjælpe til med, at dække bord, ordne noget salat eller noget tredje, uden det bliver for meget.
Jeg håber, at mine kommentar om mit råd kan være med til, at hjælpe dig.
Med venlig hilsen, frøken solskin.

  • Frøken solskin, Pige, 8 år

Hej pige på 14 år.

Når jeg læser dit brev kan jeg mærke at madkundskab er virkelig ikke lige dig, hvilket er mega trælst, især når man ikke kan være sammen med sin gode veninde.

Jeg får dog tanken om det måske ikke er faget der gør dig utilpas, men måske idéen om at ikke have nogen man føler sig tilpas ved, hos sig.
Her tænker jeg måske man kunne gå til sin valgfagslærer og spørge om han kender en flink pige eller dreng, som nemt tager folk til sig, og er meget rumlig, som du kunne få lov til at komme i gruppe med. Hvis valgfagslæreren ikke kender jeres årgang så grund, kunne man alternativt gå til en af lærerne på årgangen, som kender jer lidt bedre, og spørge efter deres hjælp.
Hvis det er faget der driller, så kunne du gå til din valgfagslærer og spørge om du kan komme på det andet valgfagshold, hvor det ikke et madkundskab. Nu siger du at det ikke interessere dig, men måske er det bedre end madkundskab?
Til sidst vil jeg give et halvt svar. Nu ved jeg ikke hvor du er fra i landet, men på de fleste skoler kører valgfag indtil man slutter 8. klasse, dog er det noget kommunen bestemmer. Eftersom du går i 8. klasse nu er der jo en chance for at du slipper for faget om et par måneder. Om du så er fraværende eller bruger en af mine råd, så hold ud! Det kan være pisse svært, men efter vil du være glad for det er overstået.

Håber jeg kunne hjælpe dig godt på vej.
Mvh. SS

  • SS, Dreng, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Det er helt almindeligt, at man føler ubehag, når man bliver bedømt af andre, men hvis nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst, så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

Her på siden kan du få gode råd. Du kan også få et opmuntrende citat, få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen, afstemningen eller læse andre børns breve.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat