Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Udvekslingsår?? eller efterskole

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Kære pige på 14❤️
Mange mennesker siger at året på efterskolen er det bedste år i deres liv, jeg har allerede besluttet at jeg skal gå på efterskole.
Men på den anden side tror jeg også at det ville være sjovt at tage på udvekslingsrejse, og hvis det er det du har drømt om syns jeg at du skal prøve at overtale din mor til udvekslingsåret👍. Men hvis det ikke er muligt er efterskolen et godt alternativ.
Ps du skal ikke bekymre dig om at du ikke er verdensmester til håndbold 😁
Håber du finder ud af noget. Kh pigen på 11❤️

  • Anonym, Pige, 11 år

Hej pige på 14 år
Jeg skulle selv have været udvekslingsstudent i året 20/21 – det blev jo ikke til noget. Jeg ville ønske at jeg kunne være kommet afsted alligevel. Jeg startede i stedet på gymnasiet. Dine bekymringer om ikke at få en familie, der passer til dig eller ikke at få nogle venner er nogle, der fylder for mange, der skal afsted på udveksling. De fleste organisationer vil give dig én eller anden form for uddannelse/briefing i hvad du skal gøre og hvordan du skal håndtere problemer. Nu ved jeg ikke hvilken organisation du havde tænkt på at tage med, men jeg kan ikke anbefale EF! I stedet har jeg kun gode ting at sige om Rotary youth exchange program. Hvis du vælger at tage på udveksling så husk at der findes mange forskellige organisationer og nogle af dem er bedre end andre – så lav lidt research.

Du går “kun” i 8. klasse og derfor har du stadig god tid til at bestemme dig. Du skal gøre det, der føles bedst for dig! Jeg har selv venner, der først valgte en efterskole 2 måneder inde i skoleåret. Så selv hvis du ikke finder noget lige nu, så vil jeg næsten gerne love dig at du får en pissefedt år uanset hvad du gør!

Knus – Pige på 16 år

  • Anonym, Pige, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

 

Måske du kender at nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst? Så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

 

Her på siden kan du få gode råd til at få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen eller læse andre børns breve.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat