Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Uddannelse

Hej jeg er en dreng på 15 år jeg skal snart vælge uddannelse.

Jeg flyttede til en anden by og tog en 10 klasse i håbet om at blive en smule mere skole parat og få nogen venner inden gym men jeg har ikke fået nogen venner endnu, og begynde og tvivle på om jeg overhovde kommer til at få det, og tænker på at tage en uddannelse i min gamle by hvor jeg har nogen venner.

Problemet er bare det er 1 time væk fra den by jeg bor i, og min mor har sagt at vis jeg vælger at tage tilbage ville jeg skulle bo hos min far og ikke sammen med min mor og søskende,

er virkelig i en konflikt over for hvad jeg skal vælge.

Dreng, 15 år
Svar fra andre

Børn

Hej Du.

Jeg kan sagtens se konflikten i den her situation, det er altid hårdt at være væk fra sin familie, især når man har søskende fordi lige så irriterende som de kan være, lige så meget skøn indflydelse har de på ens hverdag. Din familie vil jo altid være der, og de støtter dig forhåbentlig ligemeget hvad du vælger.

Hvis det var mig, ville jeg havde svært ved at være væk fra mine venner fordi, de er ligeså meget med til at gøre mig til den jeg er og vil være længere ude i fremtiden. Jeg ville nok tage tilbage, og hvis det ikke lige fungere, er det jo ikke fordi du ikke kan tage tilbage til din familie. Selvom det måske kan være lidt klodset, så er det måske godt at få prøvet.

Jeg håber du finder ud af det.

Håber det her kunne hjælpe til dine overvejelser.

  • Anonym, 16 år

Forstår dit dilemma! Hvis du går meget op i at have nogle venner inden gym, kan jeg godt forstå, at du overvejer at flytte tilbage. Ellers vil jeg bare lige tilføje, at du, når du kommer på gym, også vil få en masse nye bekendtskaber, der kan udvikle sig til venskaber. Og hvis du gerne vil have venner udenfor gym, kan du evt starte til en sport eller få et arbejde, for der møder man nye mennesker der evt kan blive til venskaber. Håber du finder ud af det. Er selv skilsmissebarn og er lige startet i gym, så kan 100% relatere. Du kan lave en liste hvor du skriver fordele og ulemper ned, og måske kan det hjælpe dig med at finde ud af hvad du helst vil gøre. Håber du finder ud af det:)

  • C1734s, Pige, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

 

Måske du kender at nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst? Så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

 

Her på siden kan du få gode råd til at få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen eller læse andre børns breve.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat