Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Går jeg for meget op i skole?

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej pige 15 år

Som en person der selv gik ud af folkeskolen med et snit på 11,4, kan jeg forhåbentligt give noget hjælp, da jeg for ikke så længe siden selv var i samme båd.

For det første skal du lade være med at fortryde noget af det, du har gjort. Du har arbejdet hårdt, du har fået et meget højt gennemsnit, og det skal du være stolt af! Det er også vigtigt, at du ikke lytter til folk, der ser ned på dit hårde arbejde ved f.eks. at kalde dig øgenavne.

For det andet er det vigtigt, at du kigger lidt indad og reflekterer over, hvad du vil fremover. Det kan være at du gerne vil fortsætte som nu, eller at du måske hellere vil fokusere på dit sociale liv og måske acceptere, at der bliver lidt mindre fremgang i karaktererne, end der er nu.

Det tredje og sidste, jeg gerne vil sige, er, at det vil ikke nødvendigvis gå ud over dine karakterer, hvis du fokuserer mere på dit sociale liv. Den svære del er at få de gode karakterer i første omgang. Det er ret nemt at beholde dem.

Dreng 17 år

  • stræber, Dreng, 17 år

Føler virkelig at du beskrev min situation ordret, for står præcis det samme sted.

Om du “går for meget op i skole” er svært at svare på, for hvad er FOR MEGET? Du siger at du oplever et pres fra dine forældre, hvilket måske tyder på at det ikke altid er dit ønske at fokusere så meget på skolen.

Det skal ikke være dine forældres behov at du får topkarakterer, men dit. Så hvis du føler at du gør det, for deres skyld, så vil mit svar umildbart være: Ja, du går for meget op i skolen.

Personligt bliver jeg motiveret af at yde mit bedste og stræbe efter 12-tallet. Det er en hyggestund for mig at bruge flere timer på at fordybe mig i en opgave. Sådan kobler jeg af og samler energi, hvilket er noget mange ikke forstår, fordi skole i deres øjne er en “sur pligt”
Hvis du har det ligesom mig når det kommer til skole, at du føler det giver dig “glæde” at læse op, så vil jeg sige at du ikke går for meget op i skolen.

Men uanset hvad er det sundt at lære sig selv at acceptere et 10-tal 🙂

  • Anonym, Pige, 15 år

Hej
Jeg har altid også gået meget op i skole, og jeg synes du skal overveje hvorfor du gør det. Jeg synes personligt godt det kan være fedt, at gå op i skole. Jeg kan godt lide at fordybe mig og lære og derfor får jeg også gode karakterer.
Men jeg forstår godt at det kan blive et pres, fordi at du og dine forældre (måske) begynder at opfatte de gode karakterer som noget der skal ske, før i er tilfreds med din præstation. Jeg har fundet ud af at det hjælper mig at fokusere mindre på karaktererne og mere på hvordan jeg rent faktisk klarer mig. Det gør jeg ved at fravælge at få karakterer så vidt muligt.
Måske kan det også hjælpe at snakke med dine forældre om, hvordan de ville have det, hvis du slappede mere af i skolen? Det kan jo være at de faktisk går mindre op i det end du tror. Håber du kan bruge mit svar til noget

  • Anonym, Pige, 17 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

 

Måske du kender at nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst? Så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

 

Her på siden kan du få gode råd til at få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen eller læse andre børns breve.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat