Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Træt af skolen – hvad skal jeg gøre?

Hejsa. Jeg er en dreng på 15, og jeg står med et ret alvorligt problem der kan have stor betydning på min fremtid. Sagen er den at jeg efteråret sidste år, kom ud i nogle lidt uforventede problemer som jeg slet ikke kunne holde op med at tænke på i ET HALVT ÅR, det var forfærdeligt, tro mig! Jeg sagde ikke og har stadig ikke sagt det til nogen hvad det var der var galt, men i kan lige få det at vide.
 

Min nuværende ven blev sidste sommer lidt uvenner med en af mine veninder, de blev venner igen, men.. Hendes mor havde åbenbart et alkoholproblem, og det prøvede jeg naturligvis at hjælpe hende med, men det gik ikke helt som forventet.. Hun satte nemlig slet ikke pris på min hjælp, sagde ikke engang bare tak. Jeg blev ret sur og sagde at hun ikke skulle kontakte mig mere, det har hun så alligevel gjort et par gange siden, men da har jeg formået at afvise hende.
 

Der kom så siden nogle småproblemer på vejen, men dem har jeg ikke fået gjort det store ved. Men nu til mit hovedsalige problem 🙂
 

Sagen er nemlig den at jeg er kørt fuldstændig død i skolen aka jeg er skoletræt på højeste niveau. Og da jeg lige pt går i niende er det ikke lige det bedste tidspunkt at blive det. Det er bare, lige siden februar sidste år må det så være, har jeg syntes at skolen bare var for langt ude og jeg alligevel ikke skulle bruge noget af det, det har jeg så ført med hen i det nye skoleår efter ferien, og man kan kun sige at det bliver værre med tiden.
 

Jeg orker den bare ikke mere! jeg er træt af lærerne, og jeg er træt af alle de ligegylde ting man skal vide som man alligevel ikke kommer til at bruge i hverdagen.
 

Så ja, i kan nok godt høre at jeg overhovedet ikke er motiveret. Det er både mine forældre og lærere ret “oprevede” over, mens jeg bare lader som ingenting fordi jeg ikke magter at tage snakken.
 

Kan sige så meget som at mine forældre pt overvejer om jeg overhovedet skal gå til eksamen til sommer sådan som det er nu. Grunden til jeg ved det skyldes en rigtig, rigtig dum vane jeg har haft det sidste halve år. Jeg har nemlig cirka dagligt været inde og tjekke deres Intra, altså deres link til skolen hvor de kan skrive med mine lærere, og ja, det passer! Jeg ved egentlig ikke hvorfor jeg startede og stadig gør det. Det begyndte lige i midten af min dårlige periode, og siden har jeg bare ikke kunnet lade være, så alle de ting mine forældre tror jeg ikke ved, ved jeg.
 

Jeg glemmer altid mine bøger i skolen hvis vi får lektier for, og det er ikke engang fordi jeg bare lader som om at jeg glemmer det, jeg glemmer det rent faktisk! Mine forældre er blevet pisset af hver gang, og egentlig kan jeg godt forstå dem, men egentlig kunne jeg samtidig ikke være mere ligeglad.
 

Mit selvværd er nede på laveste niveau, og det kan til tider godt være træls, men jeg gider samtidig ikke at være totalt ego, så jeg har valgt at leve med det 🙂
 

Jeg er en meget doven dreng, laver ikke noget til idræt i skolen fordi jeg ikke orker det, spiser rigtig meget, men tager ikke på af det, laver kun idræt hvis jeg kan se at det er noget hvor man ikke skal løbe eller lign. Jeg er meget træt hele tiden, og sover længe i weekenderne selvom jeg egentlig ikke går ret sent i seng.

Hvad skal jeg gøre? Er jeg bare et sted hvor der ikke er noget at gøre, eller er der en løsning? 🙂
 

Håber at nogle af jer kan give et godt svar 🙂 tak på forhånd 🙂

Dreng, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

 

Måske du kender at nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst? Så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

 

Her på siden kan du få gode råd til at få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen eller læse andre børns breve.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat