Brev

Svært at få venner

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

snak med dine foældre

  • emma, Pige, 10 år

jeg har været i din position det er svært med skole skift, men at deltage er vigtist så at bare være med i lege og snak en gang i mellem så kan det være at nogen det er knap så genert vil komme og tage kontakt til dig

  • Anonym, Dreng, 14 år

Hej, jeg kan godt sætte mig i din position. Det rigtig svært at finde venner osv. i sær når man lige er flyttet skole. Men intet er forsent at rette op på endnu, måske skal du prøve at vise dem du har ændret dig, kun på gode måder selfølgelig. Du kan virke mere komfortabel i dig selv, eller være mere selvsikker. Og så selv om det er så svært så prøv at ikke tænke på at have det akavet, eller du bange for hvad de synes om dig og i stedet smil og vær positiv. Prøv at finde nogle forskellige venner så du kan have nogen forskellige, du kan fx. Spørge hvad de skal i weekenden og invitere dem hjem til dig og se film? Eller måske tag en tur ud og shoppe. Så du kan lære dem bedre at kende. Selvom det svært i starten bliver det jo kun bedre for hvert lille skridt du tager. Håber det var nyttig.

  • Amalie, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Det er helt almindeligt, at man føler ubehag, når man bliver bedømt af andre, men hvis nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst, så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

Her på siden kan du få gode råd. Du kan også få et opmuntrende citat, få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen, afstemningen eller læse andre børns breve.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat