Brev

stresset hverdag

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Det som du beskriver lyder meget som min egen sitation i niende klasse. Jeg vil virkeligt anbefale dig at tage fat i en voksen – forældre, lærer eller en de stoler på – og snakke med dem om dette, da det kan være alvorligt at lave for meget. Her handler det ikke om hvordan du kan lave mere på samme tid eller være mere produktiv, men modsat hvordan du får mere frirum og tid til at slappe af og ‘genoplade’ så du ikke bliver udkørt eller får stress. Jeg er fuldt ud forstående for lysten til at nå alle disse ting, men det bliver kun mere uoverskueligt, hvis du tager direkte på gymnasiet, med den samme indstilling som du har nu. Jeg er ikke i tvivl om, at du godt kan finde en god løsning, men det kræver også at du passer på med dine egne krav til dig selv så dette ikke udvikler sig.

Det hele skal nok gå og jeg håber du finder en løsning:)

  • Anonym, Pige, 18 år

Hej.
Jeg forstår dig godt og kan forstå at du er meget ambitiøs hvilket også er godt til en hvis grad. Når du kommer i gymnasiet vil der være ting som f.eks fester, veninder og andre angemanger som er en stor del af ens sociale liv og gymnasiet, derfor må du begynde allerede nu at prioritere. Du må acceptere at du ikke kan nå det hele og vælge det fra der er mindst “nyttigt”. Tro mig, jeg troede også at jeg ville kunne nå det hele men det kan man ikke. Accepter at hvis du vil holde dine karakterer lige så høje som de er nu og stadig have et socialt liv så må du også vælge noget af de andre ting fra. Jeg håber for dig at du lærer at acceptere det.

  • Heyyyy, Pige, 17 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

 

Måske du kender at nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst? Så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

 

Her på siden kan du få gode råd til at få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen eller læse andre børns breve.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat