Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Snyd

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

det ville altid være ubehaligt at vide/tænke at man får dårlige karktere men i folkeskolen som jeg går ud fra du stadig går i så betyder de ik voldsomt meget men det er self stadig træls og helt forståeligt at du spekulere på det. du kan prøve at spørge dine forælder eller et andet familie medlem eller en lidt ældre god ven/vininde om de tror det betyder noget. jeg håber du får gode karakter🫶❤️

  • din hjælper🫶, Pige, 12 år

Hej ven
Lad vær med at snyde til prøver. Det lyder så lamt, det er jeg godt klar over, men du snyder kun dig selv.
Du er så god til et fag som du er. Jeg kan se at du er 13, så skal fortælle dig at de karaktere du får nu, er ligegyldige. Så ja måske er det ikke sådan en big deal at snyde, men det kan blive en dårlig vane hvis det ikke allerede er det.

Så ville jeg lige snakke lidt mer om hvor latterlige eksamer er. Du går et helt år og knokler for en prøve som du får 3 timer på ÈN dag til at lave. Her er mine grunde til eksamener er dumme. 1st: Det jeg lige har sagt. 2nd: Har du haft en rigtig lorte dag kan det have en rigtig stor effekt på hvordan du klarer dig under prøven. 3rd: Mange får eksamens angst, og dumper eller får en lavere karakter end hvad de normalt ville få pga. Nervøsitet. 4th: Det er bare mega træls.

Jeg ved godt at det var rigtig motiverende(sarkasme), den er jeg med på. But that’s how life goes. Bare lær at accepter det.

Min pointe er;
Det at du snyder er ikke problemet.
Uanset om du klarer det godt eller dårligt. Så er det hvad det er. Er det gået dårligt, så øver du dig og bliver bedre. Husk på de ting du har lært. Er det gået godt, så jubbel, vær stolt. Og derefter kan du læse videre og øve dig endnu mere, og bliver endnu klogere og bedre end du var før!
…….

Anyways- nej du består ikke hvis de fanger dig i at snyde.

  • m., Pige, 15 år

du skal bare sige sandheden

  • o, Dreng, 17 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Det er helt almindeligt, at man føler ubehag, når man bliver bedømt af andre, men hvis nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst, så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

Her på siden kan du få gode råd. Du kan også få et opmuntrende citat, få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen, afstemningen eller læse andre børns breve.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat