Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

skolestart

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Kæreste dreng på 14 år

Jeg er selv en pige på samme alder som dig og skal også i 8. Jeg startede på en ny skole her i marts og jeg føler stadig ikke at jeg rigtig er kommet ind endnu.
Faktisk tror jeg aldrig at jeg har kunne relatere så meget til et brev som dit.
Lige nu er skolestart det ENESTE jeg tænker på, og jeg er så bange for at det skal udvikle sig til angst eller noget lignende.
Du skriver at du ikke kan overskue at være mega social med din klasse og lave alle mulige afleveringer. Jeg faktisk der er mange der har det sådan.

Selv føler jeg ikke at der er nogen der forstår mine tanker, så det er dejligt at vide at der er andre (en dreng endda) som har det på samme måde.
Du skal vide at der ikke er noget galt med at have angst. Det er bare rigtig vigtig, som nu, at skrive om det eller tale med f.eks din bedste ven om det.
Det med at være populær. Det er jeg heller ikke og det gør ingenting. Det vigtigste er at du er sammen med mennesker du føler dig trygge og tilpasse med.
Du virker som en mega sød dreng, hvis du gik i min klasse ville jeg 100 p snakke med dig.

Du skal lige vide at jeg tænker på dig på første skole, vi sku nødt til at stå sammen alle os der har det svært og klare det sammen. Også selvom vi er spredt over hele Danmark. Du skal nok klare den!

Med venlig hilsen
Pigen på 14 år

  • L14, Pige, 14 år

Du er ikke den eneste! Vi fik nye klasser inden sommerferien og min eneste veninden som jeg føler mig tilpas med er i den anden klasse, HADER det, kan ikke overskue det, og alt det med når vi skal blandes i grupper, er SÅ bange for at jeg står der alene tilbage, men du er ikke den eneste der har det sådan, men man kan ikke andet end at prøve at give det en chance..dsv.. håber at du for det bedre

  • I think its uhh...i think its a carrot, Pige, 13 år

Hej med dig

Jeg forstår udemærket dine frustrationer, jeg er sikker på at næsten alle unge føler sig ensomme og usikre indimellem. Det kan være udfordrende at springe ud i et nyt skoleår, men du er på INGEN måde alene med tanker som disse.

Jeg husker selv 8. klasse som et af de år hvor jeg følte mig mest usikker. Jeg grublede meget over popularitet, og følte mig ikke god nok. Du skal vide, at når jeg kigger tilbage på dette nu, synes jeg at det er helt fjollet. Det bliver kun bedre fra nu af, og popularitet bliver mindre og mindre interessant. Vi unge spilder simpelthen for mange timer på at prøve at tilpasse os, være rigtige, og passe ind. Du er perfekt som du er, og der venter dig mange fantastiske venskaber derude, både med piger og drenge. Jeg er sikker på at du også er omgivet af venner og familie, som værdsætter nettop dig hver dag.

I forhold til det faglige, er jeg sikker på at der ikke er grund til bekymring. Hvis du overordnet gør dig umage, skal du nok klare dig igennem det med gode resultater. Husk på at karakterer og faglig dygtighed ikke er alting, og du må ikke lade det gå dig unødigt på. Det kommer der ikke noget konstruktivt ud af.

Når det hele virker uoverskueligt, så prøv at tage én dag af gangen. Undgå at overtænke for meget. Fokuser istedet på hvordan du har det lige nu og her. Det er sikkert ikke så slemt, vel?

Held og lykke med det hele, jeg har tiltro til at du snart finder dig godt til rette i din klasse.

  • Anonym, Pige, 17 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

 

Måske du kender at nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst? Så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

 

Her på siden kan du få gode råd til at få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen eller læse andre børns breve.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat