Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Skoleskift

Hej! Jeg er en pige på 12 år, jeg overvejer at skifte skole da vi skal flytte hus.

Det er ikke fordi at jeg har nogen problemer i skolen, alt er helt fint og jeg er rigtig glad for min skole og mine venner! Men vi har boet i vores hus rigtig længe og det er på tide at vi flytter.

Jeg kan vælge imellem at blive på den skole jeg går på hvor vi bor her i nærheden, eller at vi flytter til et andet område hvor husene er meget bedre med ny skole.

Jeg er virkelig i tvivl om jeg skal flytte skole og starte på en frisk, eller om jeg skal blive på min nuværende skole. Jeg har lyst til begge dele.

Jeg har kun snakket med min moster om det, hun fortalte lidt om da hun selv var barn og skulle flytte skole. Hun sagde at hun selv var glad fordi at hun mødte nye mennesker, og at hendes nye venner var bedre end de gamle og alt var godt for hende.

Men jeg er bange for at jeg ikke vil have det på samme måde. Så hvad gør jeg?

Pige, 12 år
Svar fra andre

Børn

Du kan prøve den anden skole og hvis den ikke dur så blev på den gamle

  • Bea, Pige, 15 år

Jeg synes også du skal snakke med dine forældre om det hvis du har svært ved at komme frem til en beslutning.
De kan komme med deres meninger der kan hjælpe dig til at tage et valg. Tror det vil hjælpe meget da de sikkert ser og har tænkt over ting du måske ikke har tænkt på😊

  • Brombeertje, Pige, 15 år

Jeg har prøvet at skifte skole og havde det slemt det første år. Jeg boede i en by men gik i skole i en anden. Jeg var træt af at ingen mine venner boede ved mig og at jeg ikke kunne cykle i skole. Jeg tænkte ikke
over det og fik mine forældre overbevist om at skifte Skole….det tog mig et år før jeg fik gode venskaber og havde det godt igen. Det er bare min oplevelse:)

Jeg synes du skal tænke over om du er klar på at finde nye venner og lærer en masse nyt og kende. Eller om du hellere vil beholde den hverdag du kender med din venner og skole🏫

  • Bare et normalt menneske :), Pige, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

 

Måske du kender at nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst? Så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

 

Her på siden kan du få gode råd til at få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen eller læse andre børns breve.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat