Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Skolen..

Hej

jeg er en dreng på 13 år
Jeg går og er meget trist i skolen
pga jeg ikke føler mig hjemme i min klasse.

Jeg har prøvet at snakke med min mor om det
men hun tager mig ikke seriøst.

Jeg ved ikke hvordan jeg skal sige at jeg gerne vil på en ny skole.
Jeg vil gerne have tips til hvordan jeg skal sige det.

Dreng, 13 år
Svar fra andre

Børn

Hvis du har sagt det en gang, og kommer og siger det igen, og nævner for hende hvorfor, hvis du kan det, så tror jeg at hun vil tage det mere alvorligt – forhåbentligt.
Der er ingen der har godt af at være i en klasse de ikke har det rart i, det går både ud over det faglige, men også det sociale, og dig som person, for det er jo åbenlyst noget du tænker over, det kan være at det også er noget af det du skal fortælle til din mor.

  • Lærke, Pige, 17 år

Det kan være din mor ikke tog dig seriøst på grund af du ikke tog det helt seriøst.
Men hvis det ikke var tilfældet så sig at du mender det din mor skal lytte til dig. Og når du har sakt det igen og hun stadigvæk ikke tager det seriøst så sig det til din far, din/dine søskene, eller din lære. Nogle af den skal nok kunne forstå det.

  • Anonym, Pige, 12 år

Hej
Det kunne være at din mor ikke tog det seriøst på grund af du ikke tog det seriøst. Prøv at sige det igen hvis det var tilfældet (eller hvis det ikke var). Men så sig så du mener det og sig hvorfor. Hvis hun ikke forstå det når du har sakt det en gang til så sig det til din far, din/ dine søskene, dine bedsteforældre, eller din lære. Nogle af dem vil kun forstå det.

  • Anonym, Pige, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Det er helt almindeligt, at man føler ubehag, når man bliver bedømt af andre, men hvis nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst, så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

Her på siden kan du få gode råd. Du kan også få et opmuntrende citat, få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen, afstemningen eller læse andre børns breve.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat