Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Skolen

Jeg er en pige på 12 år,

jeg tænker virkeligt meget om

at jeg skal til at gå i syvende klasse.

Jeg er bange for at jeg ikke kommer til

at gå i klasse med mine tætteste venner.

Hvad skal jeg gøre?

Pige, 12 år
Svar fra andre

Børn

Hey
Du behøver ikke at være bekymret.
Du vil jo altid kunne snakke med dem i frikvartererne og være sammen med dem efter skole
Plus du ville helt sikker kunne få dig en masse andre venner du kunne være sammen med eller lave gruppearbejde med.

  • Anonym, Pige, 13 år

Det er helt normalt at være nervøs for at skulle begynde i en ny klasse, især hvis man er bange for ikke at gå i klasse med ens tætteste venner. Det kan være en god ide at tale med din lærer eller skoleleder om det, så de ved, at du er bekymret. De kan måske hjælpe dig med at finde ud af, om du kan gå i klasse med dine venner eller om der er andre muligheder, du kan overveje. Det kan også være en god idé at tale med dine venner om det, så I kan aftale at sørge for at se hinanden, uanset hvilken klasse I ender med at gå i. Husk også, at selvom du ikke går i klasse med dine tætteste venner, kan du altid finde nye venner i din nye klasse.

  • 1887, Dreng, 17 år

Det er helt normalt at være nervøs for at skulle starte i en ny klasse, især hvis man ikke ved om man kommer til at gå i klasse med sine tætteste venner. Der er dog en række ting, du kan gøre for at mindske din nervøsitet og hjælpe dig selv med at føle dig mere tryg i den nye situation.

For det første kan det være en god idé at tale med dine venner om dine bekymringer. Det kan være rart at dele sine tanker og følelser med andre, og måske kan I sammen finde på nogle løsninger eller idéer til, hvordan I kan holde kontakten og støtte hinanden, selvom I ikke kommer til at gå i samme klasse.

For det andet kan det være en god idé at tale med din lærer eller skoleleder om dine bekymringer. De vil ofte være meget forstående og kan måske give dig nogle gode råd eller hjælpe dig med at finde en løsning.

For det tredje kan det være en god idé at fokusere på de positive ting, der følger med at starte i en ny klasse. Der er mange muligheder for at møde nye mennesker og få nye venner, og du kan også se frem til at lære nye ting og udfordre dig selv på nye måder.

Generelt set er det vigtigt at huske, at det er helt normalt at være nervøs for at starte i en ny klasse, men at der er mange ting, du kan gøre for at hjælpe dig selv med at føle dig mere tryg og sikker i den nye situation.

  • 1887, Vaskemaskine, 17 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Det er helt almindeligt, at man føler ubehag, når man bliver bedømt af andre, men hvis nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst, så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

Her på siden kan du få gode råd. Du kan også få et opmuntrende citat, få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen, afstemningen eller læse andre børns breve.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat