Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Skolen

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej søde:)
Jeg har selv haft det så svært med Engelsk og tysk, Jeg prøvede virkelig at blive bedre, men jeg vidste heller ikke hvordan og jeg følte også at jeg var lang bagud.
Men nu hvor jeg går i 9. klasse er jeg blevet sikker i mit engelsk og jeg er i gang med at blive bedre til tysk.
Her er mine råd du skal prøve.

1. Download nogle app’s der vil hjælpe dig, den som jeg har brugt hedder duolingo og den syntes jeg at du skal have på din telefon eller ipad. Den er helt gratis og kan lære dig alle sprog.
Du vil lære nye ord og hvordan du staver til dem, men du lære også at tale det sprog du har valgt som så er både tysk og engelsk.

2. Du kan også søge på oecsen på google som også er gratis og du kan både lære tysk og engelsk.
Der lære du også nye ord og at udtale dem.

3. Mit sidste råd er at læse på Tysk/Engelsk eller se film/Serier.
Det er hyggeligt og så lære du også noget fordi så vænner du dig til at høre et andet sprog og på den måde vil det være lettere.

Du skal bare ikke stresse dig over det, for det skal nok gå. For 2 år siden kunne jeg igenting og det gjorde mig ked af det.
De råd jeg har givet dig hjælp mig så meget, så vær sød og give mine råd en chance for det hjælper.

Hæld og lykke:)

  • Lili, Pige, 15 år

Hej!
Jeg hører, du synes sprog er lidt svært, og sådan har virkelig mange det. Jeg havde selv rigtigt svært ved tysk, da jeg startede med at have det, men du har det i skolen for at blive bedre til det, og ikke fordi det forventes, du allerede kan det. Så var der jo ikke nogen grund til at have det som fag. Man går i skole for at lære nye ting.
Du kan se film eller youtube-videoer på tysk og engelsk om et emne, du forvejen interesserer dig for. Fx computerspil, reaktionsvideoer eller noget andet, du i forvejen synes er fedt.
Ellers skal du ikke stresse over det og bare gøre dit allerbedste og følge med så godt du kan. Evt. kan du tage en snak med læreren i det fag, du synes er svært og lufte dine bekymringer. Det er det, de er der for, og de er helt sikkert kun interesserede i at høre, at du faktisk rigtigt gerne vil blive bedre, og måske de kan hjælpe.

  • Helle, Pige, 19 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Det er helt almindeligt, at man føler ubehag, når man bliver bedømt af andre, men hvis nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst, så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

Her på siden kan du få gode råd. Du kan også få et opmuntrende citat, få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen, afstemningen eller læse andre børns breve.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat