Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Skolen

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej søde ven <3

Jeg kan godt forstå at det kan være svært at følge med i skolen, eller bare nogle specifikke dele af den.

Jeg kan yde lidt trøst i form af at det i folkeskolen ikke er så vigtigt med høje karakterer eller specifikke fag. Desuden kan du tage et år efter folkeskolen enten i 10. eller på efterskole for at give dig mere tid til at tænke over det.

Ellers er det muligt at prøve nogle ting og starte på en uddannelse og så skifte mening. Når man snakker med universitetsstuderende er deres vigtigste råd at man ikke har travlt. Tag ud og rejse, lev livet og prøv underlige ting.

Du kan studere hele livet og/eller prøve forskellige jobs. Nogle gange hjælper det at se på alle mulighederne i stedet for al usikkerheden!

Og i forhold til 10-årige fremtidsplaner, så holder de sjældent, fordi vi mennesker har det med at skifte mening og livet sjældent arter sig som vi kunne tænke os det.

Lev livet! Prøv nye ting! Og hold godt fast i de ting du holder af!
De bedste hilsner!!

  • Pige 18, Pige, 18 år

Hej
I folkeskolen er det ikke så vigtigt med at have høje karakterer du behøver ikke at have tolv i hvert fag eller i nogle overhovedet

Men når du færdig med skolen kan du jo altid tag at sabortår eller flere der ingen der siger man skal uddanne sig når man er ung🙂

  • Anonym, Pige, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Det er helt almindeligt, at man føler ubehag, når man bliver bedømt af andre, men hvis nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst, så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

Her på siden kan du få gode råd. Du kan også få et opmuntrende citat, få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen, afstemningen eller læse andre børns breve.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat