Brev

Skole- karakter

Sååå, jeg er en pige på 15 og skal starte i 9 klasse efter sommerferien(2020).

Såååå, lige efter coronatiden er blevet færdigt, har jeg ikke såen tænkt over skole som gjorde sidste år.

Første uge efter lockdown, fik vi prøver i matematik. Og jeg plejer at være OK god til mat, men de her tester var bare for meget.

I færdigheds plejer jeg at få 7, men jeg fik 4(det så ikke det store problem), men i den anden del, altså problemløsning, var det et chok.

Jeg fik 02 faktisk skulle jeg have 00 men min lærer trak mig op på et 02, fordi jeg havde ikke lavet så meget , pga. min pc fik backups så 20 backups eller sådan noget. Men ja. Det var en af de prøver som virkelig fik mig til at tænke over skolen.

Min karakterblad ser ok ud, iforhold til en 8 klasses elev.

Mit snit lå første karakterblad på 5,7 men med de der karakter jeg har fået i mat, får jeg sikkert 5,3 eller noget lignende i den nye som jeg får den her uge.

Jeg ville virkelig gerne på gymnasiet efter 9, men det kræver mindst et snit på 6, så det er store chance for at jeg skal tage 10, for at kunne komme ind på gymnasiet.

Ville virkelig gerne komme direkte på gym uden 10 klasse, men det kræver også hårdt arbejde.

Ville bare lige spørge om det går nok hvis man har et snit på 5 eller derover, hvis man ville tage gym, lige efter 9.

Og hvad kan man inklusiv gøre, for at forbedre, generelt skolen, og i alle fag.

Pige, 15 år
Svar fra andre

Børn

Hejsa.
Specielt her efter corona tiden, tror jeg lidt at alle lige skal tilbage til hverdagen igen.
Mine bedste tips vil nok være:
– Tag noter i timerne. De er gode at have til bl.a. prøver, også selvom i får udleveret noget materiale f.eks. formler til matematik. Nogle gange er det lettere at forstå en specifik ting hvis du selv har taget noten i stedet for noget en anden har, specielt hvis du er i en lettere stresset situation som f.eks. en test.
– Lad vær med at stresse over en prøve. Det betyder dog ikke at du ikke skal forberede dig til en prøve. Bare lad vær med at blive stresset. Personligt hjælper det mig med at være mindre stresset til selve prøven.
– Læs op på de mulige emner du kan komme op i til eksamen. De fleste lærere, selvfølgelig ikke alle, fortæller deres elever om mulige emner. Ellers kan du altid spørge din lærer om mulige. Du kan tage en lille bid af hvert emne af gangen og husk at noter (igen) og overstrege de vigtigste pointer i teksterne.
– Alle papirer skal i plastiklommer og ind i mapper. I min kasse kalder vi dem “de magiske plastiklommer”. På den måde har du dem altid, i en mappe, og du kan altid finde dem (det burde du i hvert fald).
– Få, specielt her i sommerferien, købt alle de ting du nu end har brug for i niende.

I forhold til det med gymnasiet. Af ved jeg kunne finde ud af skal du mindst have 5 i års-karakter og 3 i afgangsprøverne, husk at jeg dog ikke er helt sikker og at du derfor burde undersøge det mere noget selv. Så af hvad det lyder til kan du stadig komme på gymnasiet, så længe du bliver på en karakter over 5/3. Jeg ville dog sige at det aldrig kunne skade at putte en lille bitte smutte ekstra arbejde ind i skolen.
Håber jeg kunne hjælpe en lille smule??
Mvh – Keglen

PS. Skal også selv op i niende efter sommerferien.

  • Keglen, Pige, 14 år

Hej Pige på 15 år
Jeg kender godt det med, at karakterene fylder meget. Bare husk at prøver ikke altid viser, hvor god man er i et fag, da man kan have dårlige dage, og nogle gange er prøverne svære end sidste gang.
Et godt tip er at følge så godt med i fagene som du kan og spørge om hjælp, når du har brug for det, og måske også øve de ting, du har svært ved (kan godt være kedeligt)
Jeg tog selv 10. klasse for at komme på gym, og jeg synes, at det var et hyggeligt år, hvor jeg kunne forbedre mig i de forskellige fag.
Hilsen Malte

  • Malte, Dreng, 17 år

Så vidt som jeg ved, skal man “bare” have et snit på 5 for at få adgang til de gymnasielle uddannelser. Og får man ikke et højt nok snit, skal man vist bare til en optagelsessnak.

Desuden plejer ens eksamenskaraktere at ligge højere end ens årskarakterer.

  • Jaja, Dreng, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguiden – eVejledning

Ring, chat, SMS eller email til eVejledningen og få hjælp til, hvilken uddannelse du skal vælge.

Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Det er helt almindeligt, at man føler ubehag, når man bliver bedømt af andre, men hvis nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst, så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

Her på siden kan du få gode råd. Du kan også få et opmuntrende citat, få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen, afstemningen eller læse andre børns breve.

Chat
Chat