Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Skole fravær

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej.
Du er ikke alene, jeg har været præcis samme sted som du er nu. Jeg ved hvor hårdt det er ikke at kunne komme afsted, når det er det eneste man gerne vil.

Jeg synes du skal snakke med dine forældre og lærer om, hvad der gør det svært at komme afsted. Det kan eksempelvis være et fag, en specifik lærer eller noget helt tredje, som kan være en udfordring.
Hvis du kan finde ud af, hvad der udfordrer dig mest. Kan du snakke med dine forældre om at blive fritaget fra et fag, eller kan få andre “special” aftaler, så du kan komme afsted.

Hvis ikke dine forældre synes det er en god ide- kan du eventuelt argumentere for, at det er bedre du kommer afsted nogle af timerne, end at du slet ikke kommer afsted.
Håber mine råd hjælper.

  • J, Pige, 18 år

Jeg har det på samme måde, jeg går i folkeskole, og har gået igennem ALLE ting. Det hjælper at snakke med en pædagog, hvis du har sådan en. Ellet bare en du kan knytte dig til.
At have en der forstår dig. Snak med din lærer og mor/far. Måske kan i lave nogle aftaler?
Mvh X

  • Anonym, Pige, 12 år

Jeg kan heller ikke komme i skole og det er irriterende for jeg vil også gerne men kan ikke men nu har jeg fået lavet en aftale med skolen med at en privat bus henter mig kl 07.55 og det hjælper spørg om du må få nogle ting så det er nemmere og komme af sted

  • S., Pige, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Det er helt almindeligt, at man føler ubehag, når man bliver bedømt af andre, men hvis nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst, så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

Her på siden kan du få gode råd. Du kan også få et opmuntrende citat, få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen, afstemningen eller læse andre børns breve.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat