Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Skole eller venner?

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Skole og venner 🙂 skole i skoletiden, venner uden for skolen. Det er kun i år der er eksamener, så prøv at følge med så godt du kan 🙂 måske kan du så få et snit på over 5 som vel er det vigtigste hvis du vil på gym 😉 din anden standpunkt er også den vigtigste (den skal bruges til at søge ind på ungdomsuddanelse), så sørg for at du arbejder og byder ind op til den. Men eller kan du ho være sammen med venner efter skole. Hvis du skal i 10. Eller efterskole kan du også fokuserer på karaktere der, og så bare pjæk LIDT her i 9.🤫men anden standpunkt: vigtigt. (I hvert fald på mange skoler. Dine venner er ikke altid vigtigst. Måske du også kan fortælle dem at det et lidt vigtigt med skole?

  • :), Pige, 15 år

Hej.

Jeg har selv været i samme situation en gang og mit bedste råd er i dit tilfælde skolen. Jeg plejer at sige “go down with your friends and not let your friends down” men der kan være undtagelser. Det lyder ikke som nogle særlig modne piger og virker lidt som typen der søger opmærksomhed. I sidste ende skal man altid tænke på sig selv før andre når tingene spidser til.

Jeg tror dog stadig du kan være venner med dem bare fordi du ikke pjækker. (:

  • Anonym, Pige, 17 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat