Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Skole

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Synes du bare skal sige du ikke har lyst også hvis hun siger at hun vil blive ved så ved jeg ikke hvad du kan gøre

  • Anonym, Dreng, 12 år

Hey!
Super nedern situation, selvfølgelig kan man sige at det er dansklærerindens måde at prøve at få alle med i timerne …
Jeg ville umiddelbart tage fat i hende en gang efter en dansktime, eller finde hende på lærerværelset et frikvarter. Så kan du fortælle hende, at du synes det er meget nervepirrende at skulle løse opgaver foran hele klassen – så er jeg sikker på at hun vil forstå!
I kan måske lave en aftale om at du altid sender dine opgaver til hende, så hun ved at du har lavet dem, men i stedet tager hun ikke dig foran hele klassen – eller så noget i den stil:)

Et andet råd er: ræk hånden op så meget som muligt, hvis du aktivt deltager i lektionen er det mindre sandsynligt hun vil have dig til at gennemgå din opgave foran alle. Lærerene tager netop oftest de elever, som de ikke ved om følger med/ har lavet opgaverne:)

Held og lykke:)

  • :), Pige, 16 år

Prøv at snak med hende, og ellers så prøv at snak i timerne. Jeg ved godt at nogle folk har svært ved det, men jo før man lærer det jo bedre. Og du bliver taget ligeså meget om du rækker hånden op eller ej. Nogle lærere tager lige, nogle tager den der tror eller ved de ved svaret (rækker hånden op) og nogle tager dem der ikke rækker hånden op for at se om de følger med.
Det med lektiemængden kan du ikke ændre. Jeg synes selv jeg får for lidt lektier for (og ja det er træls for så føler man ikke at man lærer noget)

  • M, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Det er helt almindeligt, at man føler ubehag, når man bliver bedømt af andre, men hvis nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst, så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

Her på siden kan du få gode råd. Du kan også få et opmuntrende citat, få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen, afstemningen eller læse andre børns breve.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat