Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Skole

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej jeg har slev haft store problemer med matematik, så stort at jeg har pjækkede nogen gange, men Jeg valgte at jeg vil lave 30 minutter på matematik hver dag og nu er jeg blevet rigtig god til matematik. Jeg har f.eks. også en søster som fik 12 i sin matematik eksamen så hun har også hjulpet mig rigtig meget

Håber du kan bruge det til noget.

  • Anonym, Dreng, 14 år

Hej pige 15 år

Jeg synes du skal prøve at øve dig i de ting du har svært ved, så prøv at læse lidt derhjemme eller gå ind på nogen hjemmesider med noget øvning.

Det kan være din mor også havde nogen af de samme problemer som dig, så jeg synes du skal prøve at tage en god snak med hende om hvordan du går og har det.

  • Anonym, Pige, 14 år

Hejsa min ven.
Det første jeg bider mærker i, er at du bruger en del energi på at fokusere, på det du ikke er god til, i steder for at bruge din energi på det du er god til. Du skriver, at du ikke kan finde ud af noget, men samtidig nævner du “kun” engelsk, og det at læse og stave.
Først og fremmest vil jeg sige, at det er en god ting at vide, hvad man ikke er god til. Men samtidig, så er det også vigtigt at sætte fokus på det man er god til – selvom det kan være svært. Derimod ville jeg tage en snak med en lærer eller læge, om du evt. kunne være ordblind. Det er ikke noget man skal skamme sig over. Ordblindhed er mere udbredt end man selv tror, og samtidig så er der mange, som bliver bedre i skolen, hvis man opdager ordblindhed.
Nu har du f.eks ikke skrevet Matematik eller Fysik er et problem for dig; måske fordi du er god til det?
Det at skulle vide hvad man skal efter niende klasse, kan være rigtig svært for mange. Nu skriver du selv, at skolen er rigtig svært, derfor kan det måske være, at du er den type, som hellere vil bruge hænderne frem for hovedet. Her vil jeg kigge på en EUX – jeg kender et par stykker, som har haft det ligesom dig, og de tog en EUX. Men hvis du derimod også er glad for Matematik, Fysisk, Kemi og Biologi, så kan du også kigge på en HTX.

Men find først ud af, om du er ordblind. Det vil i hvert fald hjælpe dig rigtig meget, hvis det er tilfældet. Håber det hjalp!

  • Oliver, Dreng, 20 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

 

Måske du kender at nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst? Så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

 

Her på siden kan du få gode råd til at få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen eller læse andre børns breve.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat