Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Skifte skole eller ej?

Jeg skriver fordi jeg gerne vil flytte skole

Jeg har ingen rigtige venner på den skole jeg et på nu

Men det har jeg på den anden

Men jeg har jo også nogle venner på den her skole

jeg går på som jeg ikke vil miste,

og gerne vil være sammen med på skolen.

Men det bare ikke godt for mig.

Og som i kan høre, så er det virkelig et sværy valg.

Jeg sidder fast mellem de to valg.

Håber i forstår og kan hjælpe.

Pige, 12 år
Svar fra andre

Børn

hej pige på 12 år.
skole skift er en rigtig stor ting så det er vigtigt at d ikke bare skifter skole “for sjov” og for at prøve det det skal virkelig være fordi du ikke har det godt på din skole eller har et andet problem på den skole d går på nu prøv at tal med dine forælder om hvad de tænker om du måske skal skifte skole i forhold til venner så er der nogen der stadig kan holde fast i gamle venskaber selvom de har skiftet skole mens nogen har lidt svære ved det så man kan sige at det er et valg mellem at måske risiker de venskaber du har på den skole du går på nu og måske blive beder venner med dem du har på den anden eller om du ikke vil risiker de venner du har på den skole du går på nu og have de venner som du har nu men husk at det vigtigste er du har det godt for så er man mere modtagelig over for lærerig og lære også mere

  • mig, Pige, 19 år

Hej jeg er en pige på 13 år. Har ca det samme problem som dig. Jeg valgte og tale med mine forældre, min far har skiftet skole rigtig mange gange i sit liv og han siger det kan være rigtig svært så det skal du lige huske og have med i din beslutning men det kan også gå godt selfølgelig. Men jeg synes du skal tale med dine forældre og forklare dem så godt du kan hvorfor du gerne vil og så vil de sikkert gøre deres bedste for og hjælpe. Held og Lykke.

  • Anonym, Pige, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Det er helt almindeligt, at man føler ubehag, når man bliver bedømt af andre, men hvis nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst, så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

Her på siden kan du få gode råd. Du kan også få et opmuntrende citat, få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen, afstemningen eller læse andre børns breve.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat