Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Skifte skole

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej X

Her er en besked fra 5. V. Eleverne har ønsket at skrive følgende til dig:

“Du må bare prøve selvom du er nervøs”
“Prøv at holde øje med de andre, se om du kan passe ind”
“Husk at hvis det går rigtig dårligt, kan du skifte tilbage eller til en anden skole”
“Prøv at være sød og leg med dem der er søde ved dig”
“Det kan være du kan lave en legeaftale med nogle af dem”
“Vær tålmodig og giv tid, så vænner du dig til det”
“Prøv at få et godt forhold til alle”

Vi ønsker dig held og lykke med skoleskiftet

mvh
5. V

  • 5. V, Klasse, 12 år

Hej X
At skifte skole kan gøre de fleste børn nervøse uanset hvordan de plejer at være det at du allerede snakker med en af pigenerne i din kommende klasse tror jeg er rigtig godt du skriver at du har læst at der kan forgå mobning på skolen det tror jeg ikke du skal tænke så meget over mobning er forfærdeligt men det er desværre nærmest umuligt at finde en skole hvor der ikke forgår mobning det er super at dine nye kammerater virker søde og du er helt sikket også sød nu ved jeg selvfølgelig ikke hvorfor de ro skoler du har gået på før har været dårlige men du skal tro på at det bliver bedere på den nye for så kommer du med er positivt syn på det du må godt være nervøs men med et positivt syn er det nemmer at finde alle fordelene ved den nye skole hvis du kommer med et negativt syn vil du hurtigt finde fejl og problemer ved skolen som du måske aldrig ville opdage hvis du startet med et positivt syn jeg synes du skal svare hende der skriver til dig hvad du godt kan lide at lave prøv at være åben og se om du kan finde nogen hvor du synes du passer ind i deres vennegruppe elles så hold dig til hende du snakke lidt med i forvejen det lyder som om hun gerne vil hjælpe dig godt ind i den nye klasse og søger for du har nogen at være sammen med de første dage på skolen så du for en god start jeg har selv skiftet skole flere gange og det hjalp mig at starte med helt friske øjne på den nye skole held og lykkke med skole skiftet

  • H, Pige, 19 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Det er helt almindeligt, at man føler ubehag, når man bliver bedømt af andre, men hvis nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst, så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

Her på siden kan du få gode råd. Du kan også få et opmuntrende citat, få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen, afstemningen eller læse andre børns breve.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat