Brev

Skifte klasse!?

Hej. Jeg er en pige på 13 år, og jeg går i 7. klasse. Jeg føler at jeg har et kæmpe dilemma.

Lad mig forklare: Vi fik nye klasser her i 7. og jeg troede at det hele skulle blive fantastisk! Jeg kom i klasse med mine 2 bedste drengevenner og min aller bedste veninde. Vi har været bedste venner siden 0. klasse. Så syvende startede, og alt var lidt svært, men jeg troede at det gik godt. Men det gjorde det ikke.

Jeg mistede min bedste veninde, som nu er mega falsk og som er sammen med alle “diva pigerne”. Jeg hader at se hende sammen med dem, for hun er så falsk! Det er ikke med vilje, men jeg kommer til at bruge så meget energi på at hade hende!

Men en anden pige som også gik i min gamle klasse var i den nye klasse. Og vi blev meget tætte, og er det stadig! Vi er afhængige af hinanden. Vi ved virkelig ikke hvad vi skal gøre, hvis den ene person ikke er der. For der er ingen andre fra klassen som vi er blevet venner med.

Hvis man er sig selv, hvilket jeg har været det sidste halve år, bliver man dømt helt vildt, og fordi at jeg går op i skolen bliver jeg stemplet som nørd! Jeg kan derfor ikke snakke om de ting jeg kan lide i klassen. Men jeg vil for alt i verden heller ikke ende som min gamle bedste veninde, og være mega falsk!

I hvert frikvarter går mig og min nye veninde fra min gamle klasse ind i en anden klasse, hvor vi altid er. Der er der 2 piger fra vores gamle klasse, som vi altid er sammen med. Og jeg hygger mig virkelig derinde, i den anden klasse. Der er også folk fra den klasse vi går ind i, som er sammen med os derinde, og frikvarteret går altid alt for hurtigt!

Der er nu gået et halvt år siden sommerferien, og jeg hader min nye klasse. Jeg HADER den. Jeg kan ikke være mig selv, jeg må ikke kunne lide de ting jeg kan, og jeg har kun en ven derinde.

Mine forældre spurgte for nogle dage siden om, hvordan det hele går i den nye klasse. (Mine forældre og lærere er bekendt med hele min situation.) Jeg kunne nærmest ikke sige noget, for ´jeg vidste bare at jeg igen, igen ville komme til at græde. Men jeg sagde det, stille og roligt, og vi snakkede om, at jeg måske kunne flytte klasse.

Jeg vidste ikke helt hvordan jeg skulle reagere, for inderst inde er der ikke noget jeg hellere vil..

Men jeg kan ikke forlade min nye veninde.. Det kan jeg bare ikke! Hvis hun flyttede klasse, ville jeg ikke vide hvordan jeg skulle kunne overleve! Jeg får så nemt skyldfølelse, og jeg ville ikke kunne bære at se hende være derinde i klassen.

Men samtidig; den klasse som vi er inde i i hvert frikvarter er perfekt! Derinde går folk op i skolen. Ingen bliver dømt, og der er ikke en ond pigeflok som styrer hele klasse.

Jeg ved dog ikke hvordan de 2 piger som går derinde, som vi altid er sammen med, vil reagere.. Vil de synes at det er træls, er vil de være okay med det? Jeg ve også at jeg skal gøre hvad der er godt for mig, men jeg er ikke bygget til, ikke at tænke på andre.

Jeg ved virkelig ikke hvad jeg skal gøre! Vær sød at hjælpe mig!

Kh. en meget skyldfølende pige.

Pige, 13 år
Svar fra andre

Børn

Hej pige på 13.
Jeg har selv prøvet at få en ny klasse.
Jeg har altid været en stille pige, men det sidste år har jeg været mig selv i den nye klasse. Nogle gange er det godt at starte på en frisk, et sted hvor man ikke kender nogen. Din veninde og dig vil jo kunne ses i fritiden.

Mit bedste råd til dig er vær dig selv, vær ligeglad med andre!!!

  • Anonym, Pige, 14 år

Du skal bare tænke fuck dem når de kalde dig får en nørd, jeg er lige så meget værd. Og giv lige din klasse en chance (Hår selv prøvet det). Og kan godt se den er svær det med din vendine, skyldfølelse og alt det der…. så syntes du skulle tag og snakke med din vendine om det.

  • Anonym, Pige, 13 år

Du kan måske prøve at snakke med dine forældre og lærer om det kunne være en mulighed at flytte ind til din paralelklasse. Det er der nemlig en fra min årgang der har gjort, og det har hun fået det rigtig godt af.

  • Anonym, Pige, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Det er helt almindeligt, at man føler ubehag, når man bliver bedømt af andre, men hvis nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst, så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

Her på siden kan du få gode råd. Du kan også få et opmuntrende citat, få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen, afstemningen eller læse andre børns breve.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat