Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

seriøst dårlig til lektier

halløjsa,

jeg er startet på gym for en måneds tid siden,

og vi har ikke engang specielt mange lektier for,

men dem vi dog får for har jeg det så svært med at få lavet.

Det er ikke fordi at lektierne er svære,

jeg kan bare ikke få mig selv igang.

Jeg havde en matematik aflevering for til igår,

og kan stadig nå at aflevere den,

selvom det er for sent,

men jeg er knapt halvvejs og kan bare ikke få det færdiggjordt.

Er der nogen der har tips til at få lavet sit shit?

Pige, 16 år
Svar fra andre

Børn

Hej pige på 16 år
Vi kan godt forstå dig selvom vi er lidt yngre. Vores råd er at du kan starte en lektiegruppe med dine gode venner så kan i hjælpe hindanden i gang med lektierne og så kan du måske også de andre hvis de har samme problem

Kh De søde piger

  • Anonym og Anonym, Pige, 10 år

Hej dreng på 12 år
Jeg forstår godt alt med dit shit jeg har haft samme problem men det går super nu det eneste du skal gøre er at motivere di selv få det lavet

  • Anonym, Dreng, 11 år

Hej pige på 16.
Gymnasiet er spændende, lærerigt, en lang række af fester og gå-i-byen-ture, men også ufatteligt hårdt. Der er mange lektier og endnu flere afleveringer. Det fandt jeg også ud af i løbet af de første uger/måneder og jeg måtte indse, at det kræver en enorm selvdisciplin, hvis man skal få det hele gjort til tiden. Det kan være svært, når man også gerne vil have tid til venner, kæreste, computer, sport og tid til bare at slappe af.
Jeg fik selv det råd, at man skulle sætte to timer af hver dag til lektielæsning, det blev for mit vedkommende kl 16-18. Selvfølgelig var der dage, hvor det ikke blev til så meget læsning, men jeg forsøgte at holde det så godt, jeg overhovedet kunne. Jeg måtte også bruge en del lørdag/søndag eftermiddage på at skrive stil i enten dansk, engelsk eller tysk. Og nej, det var da ved gud ikke altid lige sjovt, men der var jo ingen vej udenom. I 2.g er der rigtig mange afleveringer, så der måtte jeg i en periode prioritere afleveringerne over de almindelige lektier. Det gjaldt for mange i min klasse, ved jeg.
På mit gymnasium var der lektiecafé hver mandag og torsdag, hvor der altid var lærere tilstede, som man kunne spørge til råds. Er der mon noget lignende på dit gymnasium? Som dig havde jeg egentlig heller ikke problemer med det rent faglige, så det var lige så meget det sociale i at sidde sammen med sine venner og lave afleveringer i matematik og kemi.
Nu lyder det måske som om, jeg er det rene dydsmønster, der altid har lavet alle sine lektier. I virkeligheden ser jeg mig selv som ét af de mest ustrukturerede mennesker, der findes. Men man kan lære sig at være struktureret i forhold til nogle ting, for mig var det det nødvendigt for at kunne gennemføre gymnasiet. Man kan helt sikkert også bruge det bagefter, selv er jeg lige startet på mit andet år på uni og her er læsemængden bestemt kun blevet større og kræver dermed endnu mere struktur.
Men det allervigtigste er: Husk at nyde det! Gymnasiet er trods alt andet end lektier og afleveringer, der skal også være tid til at slappe af og finde en sød fyr!😉
Jeg håber, du kan bruge det her til noget, held og lykke med det hele!

  • Esben, Dreng, 22 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Det er helt almindeligt, at man føler ubehag, når man bliver bedømt af andre, men hvis nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst, så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

Her på siden kan du få gode råd. Du kan også få et opmuntrende citat, få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen, afstemningen eller læse andre børns breve.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat