Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Rykke en klasse op?

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Jeg gjorde det selv, da jeg skulle starte i skole. Hvis du permanent vil gå med nogle 1-2 år ældre end dig.
Jeg syntes det var svært altid at være den mindre, og jeg rykkede ned igen.. Jeg ved selvfølgelig ikke hvor bedre dit neavu er, men for mange er 4-5-6 klasse nemt og især hvis man er god i skolen og går op i det. Selvom du bliver i din egen klasse, skal der nok komme udfordringer når du bliver ældre. Og indtil da, bare nyd at du er det skarpere end de andre. Det kommer med tiden, det er også svært at komme ind i en ny klasse på samme skole, som ovenikøbet er ældre end dig. Jeg syntes du måske skal genoverveje det. Men hvis du bare er så dygtig og måske har venner i klassen over så gør det.

  • He, Pige, 15 år

Kære pige på 11 år

Jeg har rykket en klasse op. Det var svært at tage beslutningen, ligesom du har det. Jeg tog en samtale med skolen og mine forældre. Vi blev enige om at vis jeg ikke følte mig tilpas ift. det sociale, kunne jeg altid rykke tilbage til den tidligere klasse.

Jeg rykkede op ca. 2 uger for sommerferien, så havde jeg sommerferien til at tænke over det. Et at mine råd ville være at rykke op, lidt for en ferie, så har du ferien hvor du kan tænke over det. Uden at være i din gamle klasse.

Det er gået rigtig fint. Skolen vurderede hvilken klasse de synes jeg passede bedst i og jeg rykkede op. I starten var det svært, at skulle sige farvel til sine klassekammerater og samtidig få nogle nye. Men det blev mere og mere normalt, og jeg mødte tit mine gamle klassekammerater i frikvartererne.

Hvis skolen foreslår at skifte skole eller rykke en klasse op, er fordi de tror du kan! Så mit sidste råd er at prøve, du kan næsten altid få lov til at rykke ned igen, vis det ikke går.

Kh

  • Anonym, Pige, 12 år

Hej.
Vi forstår dine tanker og dit svære, svære, svære dilemma.
Vi synes at du skal blive i din klasse, og følge med “alderen” da det vil hjælpe dig, og have en stor indflydelse på fremtiden.
Der er nogle ting du måske kan føle dig bag ud med bla. alkohol, pubertet mm.
Bare nyd, at du er god, og få dine lærere til at give dig ekstra udfordringer. Du kan også give den gas i de fag du har det lidt sværere ved, og blive rigtig god til dem.
Kærligste hilsner Andrea pigen

  • Andrea pigen, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

 

Måske du kender at nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst? Så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

 

Her på siden kan du få gode råd til at få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen eller læse andre børns breve.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat