Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Ekstremt dårlig til matmatik

Hej!

Jeg er en bisexual dreng på 13 snart 14

og jeg er mega dårlig til matmatik

jeg er nok en af de værste på min overgang

jeg kan knap noget matmatik

og går i panik næsten

når der er noget med matmatik

jeg forstår intet af det min lærer siger

og ingenting giver mening for mig

jeg kan knap finde ud af noget

som en 4 klasse kunne.

Være sød at hjælp 🙁

Dreng, 13 år
Svar fra andre

Børn

Hey
Jeg er lige blevet 14 år og er seriøst den dårligste til matematik i klassen!
Jeg kan nok ikke hjælpe dig… men du skal hvide at du ikke på nogen måde er den eneste!
Ej men jeg har sagt til min lære at jeg synes at undervisningen burde være difrenceret som ligesom er… Ja du ved at der er opgaver til dem der synes det er meget svært, lidt svært og let.
Lige som digtat der er også nevou 1 2 og 3 .
Men tro mig jeg kender det alt for godt😅😭

  • Mig, Pige, 14 år

Hej med dig

Det er forståeligt, at du føler dig frustreret og har svært ved matematik. Det er vigtigt at huske, at alle har styrker og svagheder i forskellige områder, og det er helt normalt at have svært ved visse fag som matematik (Personligt har jeg svært ved Dansk selvom det er mit modersmål).

Jeg vil prøve at give dig nogle råd, der kan hjælpe med at forbedre din matematik:

1. Snak med din lærer. Det er vigtigt at lade din lærer vide, at du har svært ved matematik. Spørg om ekstra hjælp eller om at gennemgå emnerne igen på en anden måde, der måske passer bedre til din forståelse.

2. Brug andre ressourcer. Der er mange online ressourcer, der kan hjælpe dig med at forstå matematiske koncepter på en mere interaktiv og forståelig måde. Du kan søge efter videoer, øvelser eller guides, der dækker de specifikke omårder, hvor du har svært ved matematik.

3. Øv regelmæssigt. Øv regelmæssigt: Matematik kræver praksis. Prøv at sætte tid af til at øve matematik hver dag. Start med grundlæggende øvelser og arbejd dig gradvist op til sværere opgaver, når du føler dig mere tilpas.

4. Få hjælp af en vejleder. Overvej at søge ekstra hjælp fra en vejleder eller en anden elev, der er god til matematik. De kan guide dig og hjælpe dig med at forstå de svære koncepter.

5. Vær tålmodig. Det kan tage tid at forbedre sig i matematik. Vær tålmodig med dig selv og lad ikke frustrationen tage overhånd. Husk, at det er okay at have svært ved noget, og med tid og indsats vil du kunne se fremskridt.

Husk også at bede om hjælp og støtte fra dine forældre eller værge. De kan være en god støtte for dig og hjælpe dig med at finde de rette ressourcer og løsninger.

Jeg håber, at disse råd kan være til hjælp for dig. Du skal nok klare det!

  • Sky, Dreng, 16 år

Hej med dig
Matematik kan være mega svært. Jeg har virkeligt kæmpet med det, men r blevet bedre nu. Det hjalp mig at spørge min lærer, hvis der er noget du ikke forstår. Og så gik jeg ind og lavede matematik fesor i tyve min om dagen. Det hjalp mig. Og hvis du har nogle venner der er gode til matematik kan du måske sætte dig over til dem, og prøve at få dem til at forklarer, hvordan matematik er skruet sammen. Ps. held og Lykke ♥️

  • Også biseksuel🙃, Dreng, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Det er helt almindeligt, at man føler ubehag, når man bliver bedømt af andre, men hvis nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst, så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

Her på siden kan du få gode råd. Du kan også få et opmuntrende citat, få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen, afstemningen eller læse andre børns breve.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat