Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Rækker aldrig hånden op

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hey Pige,
Jeg kender det. Da jeg gik i folkeskole, rækkede jeg heller aldrig hånden op. Grunden var min generthed. Jeg har altid vidst at jeg godt kunne, men frygten for om det var forkert eller at de andre ville grine, hvis jeg sagde noget forkert. Det foregik faktisk sådan for mig helt ind til slutningen af 9. klasse.
Jeg går nu på gymnasiet, og rækker meget tit hånden op. Siger jeg nogle gange noget forkert? Ja, selvfølgelig. Alle kan fejle. Følger du med i timen? Hvis ja, så er chancen for at dit svar er rigtigt, næsten altid rigtigt… og hvis ikke, hvad sker der så – du lærer noget NYT. Et godt råd der virkede for mig, men kan lyde lidt akavet: start ligeså stille, sig noget mere i klassen. Din klassekammerater vil venne sig til det, og det bliver ikke så grænseoverskridende, at sige noget for dig mere.
Håber du rækker hånden op!

  • Asger, Dreng, 17 år

Ej da det kender jeg godt!
jeg er startet på en skole for cirka 1 år siden det er en sprogskole hvor man taler andre sprog og jeg kan ikke få mig til at række hånden op kun i dansk timerne men jeg tænker at du skal starte med de fag du føler dig lidt tryg i og derefter kommer det

  • det er bare mig, Pige, 13 år

Hej pige
Jeg har også selv haft meget svært ved at række hånden op i timerne. Mine venner havde også vennet sig til at jeg ikke rigtig sagde noget, men de sidste par år har jeg sagt mere og mere. Et godt råd ville være at sætte et mål for dig selv. Du kan for eksempel prøve at række hånden op mindst en gang om dagen. (Hvis det er svært, så gør det evt. en gang hver anden dag) Når du kan det, kan du prøve at række hånden op to gange hver dag… og så videre. Den metode virkede for mig.

  • Anonym, Pige, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

 

Måske du kender at nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst? Så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

 

Her på siden kan du få gode råd til at få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen eller læse andre børns breve.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat