Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Racistisk og sexistisk lærer

Hejjj

Jeg er ikke så vild med min dansklærer.

Han laver racistiske og sexistike jokes.

Jeg ved godt at han bare prøver at være sjov men det er ikke særligt sjovt.

Desuden råber han meget.

Jeg tror han er 33-34 år.

Men nogengange er han sød og rar så det er lidt mærkeligt.

Nogen piger fra min klasse og jeg har snakket om det

og vi vil gerne sige det til ham, men vi ved ikke hvordan.

Please hjælp

Ps han lugter også

Mvh

Pige, 13 år
Svar fra andre

Børn

Hej med dig 🙂
Jeg er selv MEGET i mod racisme og sexisme!!!! Sådan nogle jokes og meget diskriminerende og slet ikke sjove! Det er meget forkert af ham! Især fordi han siger det foran børn! Altså jeg ville bare gå direkte hen og sige det til ham, men jeg kan godt forstå hvorfor det ville være svært for mange. Jeg syntes det er godt at du har snakket med nogle piger fra din klasse om det, og det bedste ville nok være at få sine forældre til at skrive til ham om det. Og hvis han er ligeglad, kan du eventuelt spørger dine veninder om deres forældre også kan skrive til ham. Mine venner har slev fået sine forældre til at skrive til ledelsen fordi vores lærer var uretfærdig. Det virker måske grænseoverskridende, men det er det han gør, virkelig også.
Håber du kunne bruge svaret <3

  • Pigeee ✌️, Pige, 13 år

Hej,
Du bør tale med en rådgiver om ham og sørge for, at andre lærere ved, hvordan han handler. Du skal også fortælle dine forældre om ham, og du og dine venner skal konfrontere læreren, hvis det bliver virkelig dårligt. og du kan også køb en deodorant for julegave.
kh

  • Anonym, Pige, 18 år

Hej pige på 13 år.
Jeg forstår godt din frustration det er overhovedet ikke acceptabelt eller okay at lave jokes på den måde. Jeg synes du burde få fat på en anden lære eller inspektøren og prøve at forklare det. Og prøv at give ham noget sæbe, deo eller parfume for hans dårlige lugt.

  • Anonym, Pige, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Det er helt almindeligt, at man føler ubehag, når man bliver bedømt af andre, men hvis nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst, så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

Her på siden kan du få gode råd. Du kan også få et opmuntrende citat, få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen, afstemningen eller læse andre børns breve.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat