Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg har det ikke så godt på mit gymnasie

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Bro hvis du ik føler den skal du bare sårn skift hurtigt du ved, for hvis du venter for lang tid kommer du jo heller ik ind i fælleskabet i den nye klasse

  • Sej type du ved, Dreng, 16 år

Kære 17-årige.

Det kan være rigtig svært at starte i gymnasiet. Det er noget mange kan nikke genkendende til. Især er det sociale en stor udfordring for mange, man skal selv skabe kontakterne, selv være opsøgende og stå på egne ben. At blive en del af fællesskabet kræver masser af tid og energi. Og det tager tid, at finde ud hvem man kan lide og har det godt sammen med.

Jeg kan godt forstå, at du (endnu) ikke føler dig tryg i gymnasiet, for det er jo noget nyt og ukendt, du er startet på. Og det giver tit følelsen af usikkerhed og at man ikke er rigtig er sig selv fordi man er ved at vænne sig en til en ny situation. Det kan opleves lidt fremmed, indtil man lærer det hele bedre at kende.

Nogle oplever, at det ikke er så meget i klassen de finder venner og veninder, men at de trives bedre sammen med nogle fra de andre klasser. Det kan være, at der er nogle aktiviteter på tværs af klasserne, du kunne melde dig til, for at lære nogle flere at kende. Andre holder også mere fast i deres venner og veninder fra tidligere, fordi det er dem de trives og hygger sig bedre med.

Jeg tænker også på, om du mon har talt med din familie om, hvordan du har det med at være startet i gymnasiet? Det kan være rart at have nogen andre at dele alle sine følelser og tanker med og være med til at du kan få flere idéer til, hvad der skal til for at du får det bedre.

Det er helt naturligt at ville ind i fællesskabet og ville have venner på sin egen alder man kan have det rart sammen med. Nogle gange kan det være nemmere, når man har en aktivitet eller interesse at mødes om, Så har man nogle fælles oplevelser at snakke sammen om og være en del af.

Jeg håber, at du har fået nogle idéer til hvad du kan gøre

  • Pige, 16 år

hey, jeg syntes at du skal følge din mave fornemmelse og gør det du vil self skal dine forældre lige være med på den:) ved godt at du er 17 men stadig og jeg syntes at du skal prøve at være lidt mere med de andre;) mvh mig

  • en der syntes du skal være dig selv, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

 

Måske du kender at nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst? Så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

 

Her på siden kan du få gode råd til at få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen eller læse andre børns breve.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat