Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Pligt til at hjælpe andre

Hej børnene telefonen jeg er en på 11 år

som der føler pligt til at hjælpe andre

med deres problemer eller dramaer.

Jeg har tænkt så meget over det

at jeg ikke har haft tid til at tænke på mig selv.

Hvad kan jeg gøre

Pige, 11 år
Svar fra andre

Børn

Hej søde
Det er selvfølgelig rigtig sødt af sig at du gerne vil hjælpe andre men det er ikke dit ansvar og det er ikke noget du skal du må godt men du skal ikke føle pligt til det for det er ikke dit ansvar jeg kender godt følelsen af man bare gerne vil hjælpe andre med at løse deres problemer og dramaer men det er vigtigt at man først husker på sig selv for så er det også nemmer at have overskud til at hjælpe med at løse andres problemer hvis man har lyst og man er ikke egoistisk fordi man lige har brug for at tænke på sig selv

  • H, Pige, 21 år

Hej pige. Jeg har haft det præcis samme problem en gang.
Husk at det siger noget om, at du er et meget empatisk og helhjertet menneske.

Det der hjalp mig meget var, at jeg tænkte “hvis nogen kom og hjalp mig hele tiden, så ville jeg da gerne prøve at give den person noget fred en gang imellem, fordi han eller hun jo også skal have tid til sig selv”

Næste gang nogen spørger om hjælp til en stor opgave, så husk på, at han eller hun højstsandsynligt også tænker sådan. Når du ved det, er det også meget nemmere at sige “nej, desværre, jeg er altså meget træt og har brug for at hvile mig” eller noget i den stil.

  • Anonym

Hej pige på 11!

Jeg er nu 16år og har stadig det problem tit.
Det er vigtigt og huske deres problem ikke er dit ansvar selvom det er hårdt. Hvis der er nogen der bliver ved med at snakke om deres problem må du prøve sende dem videre til en voksen og sige fx “Hey. Jeg aner ikke hvad du skal gøre og kan ikke hjælpe”.
I tilfælde af de ikke forstår det du siger vil du derefter blive nødt til at sige du ikke kan være deres psykolog og sige du sætter dig selv først.

Du kan måske også snakke med nogle venner eller måske endda forældre/lærer om dit problem. Jeg havde to gode venner der hjalp mig med at sige nej til sådan mennesker.

Husk altid at få hjælp til hvordan du har det, og sæt dig selv først. Hvis du ikke sætter dig først, kan du ikke hjælpe andre.
Håber det bliver bedre!!
Mvh pige på 16år

  • Anonym, Pige, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

 

Måske du kender at nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst? Så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

 

Her på siden kan du få gode råd til at få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen eller læse andre børns breve.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat