Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Problemer med venner

Hey!

Jeg er en pige på 11 næsten 12 som har svært ved at få venner.

Jeg ved ikke hvordan jeg skal starte samtaler.

Det er en person jeg godt kunne tænke at snakke med men de samtaler vi har haft tidligere har været lidt akavede.

Jeg vil gerne snakke til hende over snap

men hvordan gør jeg?

Pige, 11 år
Svar fra andre

Børn

Hej pige på næsten 12 (:

At være i en akavet situation, er også bare mega irriterende! Jeg ved ikke, hvad i to har snakket om, men det at i har haft nogle samtaler er jo et skridt den rigtige vej. Det er måske lidt mærkeligt at spørge om, men du kunne spørge denne her person, om hvad hun interessere sig for, eller hvad hendes hobbyer er. Det kan jo være i har noget tilfældes. F.eks. en serie, et spil, mode, musik og en masse andre ting.

Hvis du har hendes snap, så kan du jo altid sende en streak, selvom det kan virke tørt og kedeligt. Du kan måske spørge om hun vil med et sted hen, eller om hun bare vil mødes. En eller anden dag, så finder i nok ud af det, og så går det hele nok fint.

– Hilsen Dreng på 18

  • Anonym, Dreng, 18 år

Hej pige på 11 år

Jeg synes du skal spørge lidt ind til hende og hvilken type hun er, så kan det være hun spørger lidt ind til dig. Det kan også være i har mange fællesinteresser som i kan lave sammen, men i bare lige skal finde ud af det først.

Husk bare at være dig selv<3

  • Anonym, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Det er helt almindeligt, at man føler ubehag, når man bliver bedømt af andre, men hvis nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst, så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

Her på siden kan du få gode råd. Du kan også få et opmuntrende citat, få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen, afstemningen eller læse andre børns breve.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat